avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Ligia12345

Activitate Ligia12345

sa inteleg ca nu este suficienta doar provinienta banilor ?
Buna ziua, sunt fratele unui inculpat arestat pentru trafic de marihuana, cand a avut loc perchezitia s-a consfiscat tot ce s-a gasit in casa , printe altele si bani din portmoneul meu, bani proveniti de la munca din strainatate(anul 2016) plus un cantar electronic, intrebarea mea este: Sunt sanse sa recuperez banii?Eu neavand nici o implicare, atat ca imi tineam lucrurile la el acasa! Avocata zice ca sunt sanse dar vreau sa aud si alte pareri inainte sa fac pasul.. va multumesc
Buna seara.
O intrebare. Din cate stiu, ca sa-ti fie ascultat telefonul e nevoie de un mandat judecatoresc, si motive sau dovezi suficiente ca sa-ti fie ascultat telefonul, nu?

Un prieten a fost prins in flagrant, si dus la DIICOT, in noaptea respectiva acestia i-au permis sa efectueze un prim apel. E posibil ca acel nr de telefon sa fi fost ascultat, pentru o perioada de timp ? Este posibil asa ceva?

Mentionez ca acea persoana care a fost sunata, e o ruda a inculpatului.. deci intrebarea mea este daca, aceasta a fost ascultata, si respectiv toate convorbirile cu apropiatii.

Din cate m-am informat , nu au dreptul sa-ti asculte telefonul, atata timp cat nu ai nici o legatura, si atata timp cat nu sunt dovezi sau alte motive.

Multumesc mult.
Buna ziua.

Spre exemplu, daca persoana inculpata care este plasata in arest la domiciliu, si vrea sa-si schimbe locul de domiciliu intr-o chirie in acelasi oras, de ce acte ar avea nevoie inculpatul din partea proprietarei, pentru a fi date avocatului?
Merci.
Răspuns la discuția Martor dosar penal

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sunteti martor care a văzut ceva sau martor care a făcut ceva?
Mai nou si cei care au comis o fapta penala sunt numiți martori la inceput si au obligația de a declara daca nu au avocat angajat.

Gen martorul care a vazut ceva, la asta se refera.
Buna seara.
Atunci cand esti numit ca martor intr-un dosar penal, figureaza numele tau in respectivul dosar?

Merci
Buna ziua.

Daca inculpatul este plasat la arest la domiciliu fiind inca sub urmarire penala, poate folosi telefonul?

I s-a spus ca nu i se permit nici vizitele nici nu are voie sa foloseasca alte cai de comunicatii.
Mentionez faptul ca este implicat intr-un trafic de droguri.

Acest lucru depinde de gravitatea faptei?

Răspuns la discuția Martor in dosar penal
Ar fi o formalitate oare?
Avocata inculpatului, tot spune ca veti fi citat ca martor, veti fi citat ca martor .. cand?? La sfarsit? In februarie cand se finalizeaza dosarul, si i se da pedeapsa? Logic, ar fi in perioada asta nu? Sau in timpul rechizitoriului esti chemat ca martor....??
Buna ziua

As avea o intrebare.

Daca spre exemplu vei fi citat ca martor intr-un dosar penal, si persoana inculpata care sta in arest preventiv a avut deja 4 judecati pana acum.
Cand vei fi chemat? Dupa ce se termina rechizitoriul, si incepe fondul?? Sau care e treaba?

Mentionez ca persoana respectiva care se presupune ca ar fi martor, a fost chemata deja la declaratie de catre procuror, si i s-a luat deja declaratia. Care ar fi motivul pentru care te-ar chema din nou, daca ai spus tot ce stii? :)) Ce sa mai declari? Unde si cand?

Dosarul are deja 3 luni de cand e deschis.. si in februarie deja ar trebui sa se incheie.. Cum sta treaba cu martorii? Ma poate lamuri cineva?
Merci.