Bună ziua!
În condițiile legii 296/2023 pentru funcționarii publici s-a procedat la emiterea unui HCL prin care se aprobă reorganizarea , resprctiv o altă organigramă prin care se desființează șefii de birou și se creaza alte servicii noi.
În condițiile care a fost emisă OUG de prorogare a termenului de aplicare alegii nr. 296/2023 de la 31.1.2023 la 30.06.2024, se poate emite un alt HCL prin care se poate abroba cel de aprobare a noii organigrame ( există un termen ).În condițiile in care se emite acest HCl, implinit se anuleza deciziile de numire in noile funcții a personalului?
Se poate incheia act aditional la un contract individual de munca privind modificarea salariului, pe perioada incapacitatii temporare de munca a salariatului (concediu medical)? Este vorba de actul adițional ce trebuie încheiat ca urmare a OUG 115/2022.Salariatul este în concediu medical de peste un an, nu știm când revine. Nu îmi e clară aplicarea art. 49,alin. 3 din Codul Muncii.
Va mulțumesc pentru atenția acordată întrebării mele. Puteți să.mi spuneți dacă o persoană condamnată definitiv cu amânarea aplicării pedepsei mai poate fi funcționar public, date fiind prevederile art. 517 Cod administrativ?