avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate Matei P

Activitate Matei P

Atingerea adusă onoarei și reputații mai sunt considerate fapte penale?
Președintele asociației de proprietari poate fi acuzat de abuz în serviciu?
Mulțumesc, așa știu și eu. Numai că, în afara acțiunii în constatare trebuie să mă adresez instanței și cu acțiune în executarea obligației de a face. Să nu mă trezesc că deși instanța constată prescrierea datoriei, aceasta nu este scoasă de pe lista de plată. Aceste două solicită se pot face într-o singură cerere adresată judecătoriei, sau trebuiesc două procese distincte?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Doar in instanta care va constata sau nu prescrierea lor in functie de situatie.

Cum poate un proprietar să obțină ștergerea de pe lista de plată a datoriilor mai vechi de 3 ani?
Art. 46 din Constituția Românie garantează dreptul la moștenire. În cazul în care ești moștenitor al unei persoane care a fost participant la pilonul II de pensii nu poți primi banii acumulați dacă și tu ești participant la pilonul II de pensii. În situația aceasta banii persoanei decedate vor fi transferați la fondul de pensii unde ești participant. Consider că aceste prevederi legale sun ne constituționale și îngrădesc dreptul la moștenire. Doresc să aflu cum aș putea rezolva această problemă.