avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum poate un proprietar să obțină ștergerea de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum poate un proprietar să obțină ștergerea de pe lista de ...

Cum poate un proprietar să obțină ștergerea de pe lista de plată a datoriilor mai vechi de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:31, 25 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca aceste cheltuieli sa fie "sterse" este nevoie ca ori as. prop. ori dvs. sa va actionati in instanta. Aici, in urma procesului si in urma probelor administrate, judecatorul decide ce sume vor fi diminuate sau cum le zici dumneata - "sterse" din lista de plata.
Oricum, daca s-a ajuns ca dupa trei ani, niste datorii sa mai figureze pe lista de plata, fara ca as. prop. sa actioneze in vre-un fel in vederea recuperarii sumelor, este destul de rau. In fine, eu v-am raspuns la intrebarea pusa, dvs. stiti mai bine in ce context ati intrebat.
Succes!
Buna ziua

Doar in instanta care va constata sau nu prescrierea lor in functie de situatie.
Mulțumesc, așa știu și eu. Numai că, în afara acțiunii în constatare trebuie să mă adresez instanței și cu acțiune în executarea obligației de a face. Să nu mă trezesc că deși instanța constată prescrierea datoriei, aceasta nu este scoasă de pe lista de plată. Aceste două solicită se pot face într-o singură cerere adresată judecătoriei, sau trebuiesc două procese distincte?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Doar in instanta care va constata sau nu prescrierea lor in functie de situatie.

Domnule, daca instanta a decis prescrierea sumelor aflate in discutie, poate asociatia sa faca ciorba cu ele, chiar daca sunt afisate le LP.
Totusi, daca as. prop. le mentine pe LP, dv. contestati in scris acest lucru. Contestatia ajunge la presedinte si la cenzor care va obliga adminul sa se conformeze. Eventual va adresati compartimentului as. prop. din primarie, deci nu cred ca este necesar un nou proces...
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare asociatie de proprietari sorin_braescu sorin_braescu Buna ziua. Am mari indoieli asupra corectitudinii costurilor solicitate de asociatia de proprietari, de aceea am refuzat sa mai platesc, ceea ce s-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine o hotarare de prescriere a datoriei akela81 akela81 Am un apartament in care nu s-a locuit decat ocazional. Blocul nu are incalzire de foarte multi ani. Apartamentul nu a avut calorifere. Administratorii m-au ... (vezi toată discuția)
Prescriere vulpita24 vulpita24 Buna seara!Dupa cati ani se prescrie sumele la intretinere si care sunt conditile?Multumesc (vezi toată discuția)