avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare Asociatie de proprietari

Buna ziua.

Am mari indoieli asupra corectitudinii costurilor solicitate de asociatia de proprietari, de aceea am refuzat sa mai platesc, ceea ce s-a dovedit o idee nu tocmai "buna", deoarece acum sunt actionat in instanta de asociatia de proprietari pentru recuperarea sumelor restante.
Am disponibil o metoda prin care sa cer verificarea intocmirii listelor de plata afisate de asociatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:10, 12 Septembrie 2014
Aveti 2 optiuni
In cadrul cauzei pe rol,functie de faza in care va aflati,daca nu ati solicitat inca,puteti contesta temeinicia sumelor impuse,situatie in care instanta va dispune executarea de expertiza financiar contabila
In temeiul disp L nr 230/2007
Art. 55
Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu sau la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.

@sorin_braescu,
In fiecare luna, dupa afisarea LP, aveti dreptul legal de a cunoaste toate aspectele legate de corecta intocmire a acestora; trebuie sa retineti ca odata LP semnate de catre com. de cenzori, se presupune ca toate facturile si celelalte cheluieli incluse in LP sunt corecte si legale; in acest caz discutam ca este un termen legal de 10 zile in care fiecare proprietar poate contesta sumele repartizate pe lista de plata.
Cel mai bine ar fi daca dvs. - ca tot vreti sa va implicati, ar fi sa faceti in asa fel incat sa faceti parte, ori din com. executiv, ori, si mai bine dintre membrii comisiei de cenzori; in acest fel o sa aveti la dispozitie accesul total si in permanenta la toate documentele respective, inclusiv la toate hotararile AG si ale com. executiv.
Ar mai trebui ca dvs. impreuna cu tot „staf-ul” sa fiti foarte bine documentati cu legislatia specifica; daca mai sunt intrebari, aici pe forum o sa gasiti tot sprijinul de la oameni care chiar au experienta necesara si in plus sunt si alti specialisti pe domenii fiscale, de resurse umane sau de legislatie.

Sigur ca, asa cum arata si @ynocentta, cand doriti va puteti adresa serv. as. prop. din cadrul primariei locale, dar depinde de situatia din fiecare localitate....
Daca se ajunge la instanta, aveti la indemana optiunea de a solicita o expertiza judiciara, insa atentie, se presupun costuri suplimentare; desigur o expertiza extrajudiciara puteti propune oricand in AG se propune si se aproba o astfel de actiune - desigur, si aceasta implica oarece costuri...
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece \\"ei sunt la ... (vezi toată discuția)
Dată “greșită” pe tabelul de cheltuieli la bloc, cu scopul anulării dreptului de a face contestație în 10 zile de la afișare. ce e de făcut? AlexandruLucaConstantin AlexandruLucaConstantin Buna ziua. Am sa va povestesc pe scurt: ma aflu in intr-un conflict civilizat cu asociatia de proprietati de la blocul in care locuiesc. Motivul? S-a spart o ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune proprietaru proprietaru daca nu exista nici o descarcare de gestiune anuala a comitetului,facuta de comisia de cenzori....cum poate asociatia sa dovedeasca in instanta suma restanta a ... (vezi toată discuția)