avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate alin76

Activitate alin76

Buna ziua. Problema mea se refera la urmatorul aspect:
- angajat cu salariu la firma unde mi se plateste salariu;
- vreau sa deschid PFA pentru pictor - meșteșugar - artizanat -alta incadrare fata de locul de munca;
Ce trebuie sa stiu ?
- platesc de doua ori impozite si firma la care sunt angajat si eu cand deschid PFA;
- unde pot sa ma documentez / consiliez;
- referitor la [ link extern ] ?
Caut avocat pentru un divort , specializat in divorturi...
Se pare ca s-a deschis un proces pentru un act de proprietate pe aceasta suprafata .
Daca se emite mai pot face ceva ?
Da este vorba de anexa 24 , pe care a eliberat-o primaria dar in care nu a trecut amplasamentul terenului , respectiv a scris "curtea casei" fara alte date suplimentare. Notarul a sunat la primarie si a solicitat celelalte date necesare intocmirii actului de mostenitor. Primaria a refuzat verbal spunand ca nu elibereaza altceva in afara de Anexa 24 eliberata deja deoarece nu gaseste trecut in rol fiscal desi a platit impozit pe toata suprafata din 1955 - 1994 . Ei spun ca s-a luat gresit impozit . Nu prea are cum pentru ca suprafata exista fizic si er trecuta in actul de proprietate al bunicii , dupa care s-a facut c-v si testamentul.
Va multumesc anticipat.
Din pacate nu sunt avocat . Am incercat pun toate datele necesare si sa specific actele care le am, pentru a primi un raspuns la intrebarea :
Ce ma sfatuiti sa fac ?
As mai vrea sa lamuresc ceva :
pana in 1994 s-a platit impozit de bunica pe 1240 mp
la un 1-2 ani a dat matusii mele prin vanzare cumaprare 800 mp.
diferenta de 400 s-a intocmit testament mamei mele , ulterior .
La primarie s-a sters din registrul agricol acesti 400 mp sustinand ca nu
iese la masuratoare , cu toate ca fasia exista intre vecinatati - proprietati particulare. Logic impozitul pe acesti 400 mp era scutit prin veteran de razboi a bunicului . E clar ca nu s-a incercat frustrarea de taxe a primariei. Matusa sustine ca ar fi mers la primarie cu bunica pentru a nu plati toata suprafata ci doar cea de 800mp( conform actului) .
Cziffra_virgil a scris:

Este necesar de stiut :
1.Daca terenul este in zona unde publicitatea si evidenta funciara s-a tinut inainte de 1990 prin cartile funciare sau prin registrele de inscriptiuni si transcriptiuni,
2.De catre cine a fost folosit , in fapt, terenul, pina in prezent si daca acesta este bine delimitat, ingradit fata de proprietatile invecinate.

1. nu stiu ce sa va spun la punctul acesta ... o evidenta la primarie trebuie sa fie , logic. e in oras terenul ...
2. Terenul respectiv are urmatoarele vecinatati :
N si S - strada , E - proprietate bunica ( actual matusa mea - are act de vanzare cumparare de la bunica) , V - o fasaie de teren care ramane neconcluzionata , apoi un vecin . Trebuie sa specific ca pe terenul respectiv a fost o casa construita pe terenul bunicii ( banuiesc ca la mica intelegere in urma cu 100 ani) a carui proprietar nu are mostenitori , casa respectivului este demolata. Singurele acte sunt ale noastre. In urma unei adrese la primarie mi s-a raspuns ca Primaria nu are alte acte din acesta cauza s-a incercat stergerea din registrul agricol . Din 1955 si pana 1994 bunica mea a platit impozit , Terenul este in oras intre doua proprietati . As mai mentiona ca testamentul specifica ca terenul este dat nominal si undeva spune ca "mai am si alti doi copii" . Banuiesc ca la vremea respectiva ( prin 1996)notarul a specificat pentru evitarea confuziilor ulterioare ( nu cunosc exact metodologia de atunci ) .
Nu inteleg de ce starea civila a emis un act de succesiune fara sa specifice suprafata si vecinii ?
VA multumesc anticipat .
Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei .
Testamentul strabunicii este legal intocmit in 1955 cu timbru fiscal la notar.
Celalalt e conform legii.
Acest terern are vecinatati . Pana in 1994 - s-a platit taxe - impozit la primarie de bunica dupa 1994 nu a platit taxe pe motiv veteran razboi.
Primaria spune : "In 1994 s-a intocmit o comisie de la primarie care a sustinut ca nu exista terenul si l-a sters din registrul agricol."
Tot primaria ,a intocmit in urma cu o saptamana un act de succesiune pentru teren , fara sa specifice suprafata si vecinatatile si a fost trimis la notar pentru act de proprietate. Notarul refuza pe motiv ca nu este intocmit corect actul de succesiune.
Mi s-a spus de la primarie ca testamentul nu reprezinta pentru ei act de proprietate ca este o bulimaseala. Pe de alta parte nu imi poate spune cine figureaza ca proprietar. Sincer cred ca sunt nepregatiti ...
Ce pot face pentru a legal si a plati taxele cuvenite, deoarece terenul este langa curtea mea si nu pot face nimic ?
Adica trebuie sa am mucegai ?
Eu vreau sa fac preventiv lucrarea si din aceasta cauza am nevoie de un normativ care sa specifice periodicitatea lucrarilor pentru acoperisul blocului . In felul acesta am baza legala pentru sesizarea mea.
Eu o sa fac o sesizare totusi , cand o sa am mucegai deja ma gandesc la despagubiri ...
Daca modul de repartizare a diferentelor de apa s-a facut conform deciziei comitetului si s-a aplicat tuturor proprietarilor din asociatia dv, si nu in mod discriminaroriu, e corect.

Cum sa fie corect ?
E normal ca un necontorizat sa plateasca 1, 3 mc + diferenta si unul care e contorizat sa beneficieze la fel de diferente ? Atunci care diferenta din punct de vedere legal intre cele doua tipuri de proprietari ?
Aceste diferente sunt TOCMAI a celor care nu sunt contorizati .

Domule adriantot link ala cu apometre care se invart aiurea e barba ...
eu am studii de metrologie si va pot spune ca chestia aia se aplica la debite mari - adica la apometre mari , care sunt mult mai complexe tocmai pentru a evita problemele si exista din aceasta cauza s-au inventat clase de precizie .
Din contra apometrul meu ar putea sa afiseze mai mult decat pe real , fiind de o calitate mult inferioara si alta clasa de precizie si cu toate acestea diferentele sunt mult mai infime decat un WC care curge la un proprietar necontorizat.
Aici ar trebui facute calculele.

Va mutumesc pentru sfaturi .

O zi buna .