Microintreprinderea pe care am infiintat-o, a platit o suma de bani unei agentii de consultanta, pentru realizarea unui proiect de obtinere a unor fonduri europene. Dar pentru ca agentia de consultanta nu si-a respectat obligatiile contractuale, am actionat in instanta pentru recuperarea sumei platite. Dupa 4 ani, am castigat definitiv procesul iar de la agentia de consultanta s-au recuperat, prin executor judecatoresc, banii platiti pentru proiect, precum si cheltuielile de judecata. Fiind o microintreprindere platitoare de impozit pe venit, as vrea sa aflu daca si acest venit, care de fapt este recuperarea unor bani, se impoziteaza cu 3%. Multumesc anticipat.
cum se pot proteja produsele realizate de un artist plastic? De exemplu, daca un artist realizeaza o bijuterie, un accesoriu de imbracaminte, un suvenir si nu mai exista un alt asemenea produs pe piata, cum il poate proteja, pentru a nu i se "fura" ideea?
Va multumesc frumos
doresc sa comercializez fotografii vechi ale Brasovului, preluate de pe internet. Cum pot sa procedez pentru a fii totul legal? Pot fii modificate aceste poze prin diverse procedee/programe foto pentru a nu intra sub incidenta legii drepturilor de autor? Mentionez ca nu se cunosc autorii fotografiilor. Va multumesc frumos.
Societatea mea are sediul social in Bucuresti. Pentru o saptamana imi voi desfasura activitatea in Sibiu, in cadrul unui targ. Am inteles ca pentru aceasta imi trebuie o declaratie sau ceva de genul acesta, dar nu stiu ce anume.... Unde trebuie sa caut, dar mai ales ce declaratie trebuie sa caut?
Va multumesc.
as dori sa stiu in ce masura hartile (localitati, orase) intra sub incidenta dreptului de autor. daca, de ex as dori sa realizez o harta a unei localitati, pe care sa o public in cadrul unei brosuri, cum ar trebui sa procedez?! Exista o institutie de la care sa cer aprobare pentru folosirea ca model a unei harti sau pur si simplu trebuie doar sa realizez harta intr-un mod diferit de cea originala ?