avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi artisti plastici
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi artisti plastici

Buna ziua,

cum se pot proteja produsele realizate de un artist plastic? De exemplu, daca un artist realizeaza o bijuterie, un accesoriu de imbracaminte, un suvenir si nu mai exista un alt asemenea produs pe piata, cum il poate proteja, pentru a nu i se "fura" ideea?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 10:58, 16 Iunie 2010
Exista Visarta, www.visarta.ro, deveniti membru si va declarati operele.
ORDA are un departament de inregistrare opere unde, in urma unei declaratii pe proprie raspundere, vi se elibereaza o dovada ca dumneavoastra sunteti primul care a inregistrat aceasta opera. In cazul unui conflict, poate constitui o proba suficienta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pt confectionare de accesorii Li_Ra Li_Ra Confectionez accesorii (cercei, bratari, coliere) si o prietena care are un magazin vrea sa le vanda in magazinul ei, insa nu stiu care este calea legala. ... (vezi toată discuția)
Legi de urmat pentru realizarea unui magazin online nicoletaciucur nicoletaciucur Buna ziua, Intentionez sa deschid un magazin cu vanzare online. Imi puteti spune daca care sunt legile care trebuie urmate? Atat pentru partea de prelucrare ... (vezi toată discuția)