avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Venitul obtinut in urma unui proces se impoziteaza?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Venitul obtinut in urma unui proces se impoziteaza?

Microintreprinderea pe care am infiintat-o, a platit o suma de bani unei agentii de consultanta, pentru realizarea unui proiect de obtinere a unor fonduri europene. Dar pentru ca agentia de consultanta nu si-a respectat obligatiile contractuale, am actionat in instanta pentru recuperarea sumei platite. Dupa 4 ani, am castigat definitiv procesul iar de la agentia de consultanta s-au recuperat, prin executor judecatoresc, banii platiti pentru proiect, precum si cheltuielile de judecata. Fiind o microintreprindere platitoare de impozit pe venit, as vrea sa aflu daca si acest venit, care de fapt este recuperarea unor bani, se impoziteaza cu 3%. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:41, 2 Decembrie 2014
Buna seara,
Da se impoziteaza in conformitate cu ar. 112^7 "Baza impozabilă" - din Codul Fiscal.
Consider ca aceasta suma nu se impoziteaza deoarece nu se inregistreaza pe venituri.

Cum au fost inregistrate in contabilitate factura emisa pentru servicii neefectuate, plata acestora si cheltuielile de recuperare? Trebuiau inregistrate ca sume ce ar urma sa fie incasate fara a fi venituri, cum ar fi 462 sau 473. In cazul sentintei favorabile, se stingea datoria, iar in cazul sentintei defavorabile, se inregistrau pe cheltuieli.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl - etapa fianala (bilant de lichidare) Timeax Timeax Buna tuturor, Am citit toate postarile si mi s-a facut partial lumina cu privire la balanta si bilantul de inchidere. Totusi pentru a avea o imagine clara ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata dosar executare silita bestb bestb Buna ziua! Am fost dati in judecata si am pierdut procesul. Este vorba de un contract care nu s-a executat corect de catre societate. Societatea a facut ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere impozit 3% mircea_arj mircea_arj Buna ziua, As avea si eu situatia urmatoare: Activitatea firmei este de agent de munca temporara. Angajatul are contract de munca temporara si ... (vezi toată discuția)