avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate unique21

Activitate unique21

Răspuns la discuția VA ROG URGENT-!!!!!!!!!!!!
de ce ati ajuns in situatia sa va puna sa platiti tot creditul? aveti cumva 3 rate neachitate? Ideea este ca sunt 2 cai prin care banca va poate cere toti banii legal : - faliment ceea ce nu e cazul bancii BCR sau - 3 rate neachitate si implicit declararea lui ca scadent anticipat
Nu este o parere este o mentiune in contractul de credit care se bazeaza pe o lege. Iar in al doilea rand nu vorbim de modificarile de dobanda, rata etc. Cel mai bine ar fi sa va cititi contractul de credit.
Răspuns la discuția recuperare datorii
Buna ziua,

Convorbirile nu prezinta proba in instanta decat daca instanta dovedeste ca e caz penal. Din pacate nu exista lege prin care debitorii sa poata fi acuzati penal.

Multumesc
Buna ziua,

Conform legilor din Romania cesiunea de creanta nu presupune instintarea in prealabil a debitorului. Intarirea cesiunii se face doar prin inscrierea in Arhiva Electronica iar mai departe cesionarul se ocupa de toate demersurile de instiintare privind recuperarea si instiintarea. De obicei aceasta instiintare vine odata cu prima notificare de la cel care a cesionat creanta.

Multumesc
Răspuns la discuția rate bunuri
Buna ziua,

In primul rand incercati sa nu ajungeti sa aveti mai mult de 3 luni de restanta, in acest moment Credisson adica actualul Cetelem va va rezilia contractul si se va declara scadent anticipat. Ideea este ca ceea ce a semnat sotul dumneavoastra este un contract cu titlu executoriu. Succesiunea din pacate va obliga la plata(mostenire a activelor si a pasivelor in acelasi timp). Oricum nu va faceti mari griji momentan in legatura cu casa pentru ca cel mai probabil veti ajunge mai intai la o firma de recuperat creante. Cea care se ocupa de Credisson/Cetelem este EOS KSI. O alta problema ar mai fi la contractul dumneavoastra penalitatile de 0.45% pe zi de intarziere. O sa constatati ca practic nu ati platit nimic din 2006 pana acum cand o sa vedeti rata penalitatilor.

O zi buna
Buna,

In legatura cu problema ta, cat a trecut de la ultima plata a abonamentului? Pentru ca daca nu au trecut mai mult de 3 ani de zile, pot sa te notifice printr-un executor ifn, adica sa inceapa procedura legala fara deplasare pentru executare silita. Practic pana cand nu o sa primesti o notificare semnata de un avocat nu a inceput procedura.

Multumesc
Nu esti specialist dar te pricepi la a trage in teapa sau cum vine asta? Am o intrebare...este moral pentru tine sa faci datorii pe care sa nu le achiti?....aaa da scuze traim in Romania normal ca este moral pentru o mentalitate tipic romaneasca. Te asigur ca ceea ce spun ei are 100% suport legal: poti verifica in primul rand citind codul civil, te poti informa sa vezi ca sunt o firma care actioneaza legal, si in al treilea rand cesiunile de care voi sunteti atat de revoltati sunt prevazute pe internet in Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. Deci practic tot ce fac ei e perfect legal. Sa va mai explic ceva: prescrierea intrerupe dreptul de a fi dat in judecata asta nu inseamna implicit scoaterea din Biroul de Credite sau stergerea datoriei. Inca ceva....daca cititi un contract bancar sau de telefonie mobila explicati-mi si mie unde este precizat ca acea institutie se obliga sa trimita instiintari de plata. Cred ca ar trebui sa fiti constienti ca aveti o datorie nu sa fiti revoltati cand vi se cere sa returnati niste bani sau plata in urma unor servicii de care v-ati folosit. Daca nu ati facut vreodata abonament cum mai mai vazut pe aici faceti o plangere la politie...nu stiu daca multi dintre voi stiu cum se faceau abonamentele pe vremuri...copie dupa buletin...si cam atat. Asta se facea mai mult la tara. Vreti sfaturi sa scapati de Eos-Ksi? Vindeti locuinta pe care ati avut contractul....nu se va executa silit o locuinta a carui propietar nu esti dar si asta implica ceva...peste ceva vreme s-ar putea sa te trezesti ca ai realizat o frauda. Stiti care e avantajul executarii silita? Va spun asta ca m-am ocupat...odata ajunsi in instanta nu mai aveti penalizari dar executarea silita implica recuperarea debitului principal. O ultima idee ca sa inchei....conform legii din 2002 valoarea penalitatilor poate depasii valoarea debitului principal.

Bafta.