avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... transfer contract de credit de la banca la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

transfer contract de credit de la banca la recuperatorii de creante

Am cautat in forum si nu am gasit ceva similar. Imi cers scuze daca a mai fost postat. Am un contract de credit ptr nevoi personale, fara garantie. Din anumite motive am intarziat cu plata ratelor. Am primit o notificare in care mi se spunea sa achit o suma de bani pana la o anumita data si doua numere de telefon. Am sunat si mi s-a spus ca au transferat contractul la o firma de recuperare de creante si ca am pierdut dreptul de a achita creditul in rate. Am doua probleme la care as aprecia foarte mult un raspus: 1- cedarea contractului nu trebuia facuta cu o notificare prealabila trimisa cu confirmare de primire? Nu am primit nici un fel de notificare in acest sens, cu atat mai mult una cu confirmare de primire. 2- Implicit, daca aceasta notificare nu s-a facut, transferul poate fi anulat si contractul sa ajunga inapoi la banca? Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: monsher , utilizator 00:00, 18 Iulie 2009
Nu este valabil daca nu ati fost notificat si incercati sa cereti transferul contractului respectiv.Firma de recuperare v-a contactat in vreun fel ? Daca nu ,cedarea contractului nu s-a facut cu o notificare prealabila ,acest transfer nu e valabil.
Notificare de transfer a contractului nu am primit. Cel putin eu nu am gasit nimic in cutia postala si nici nu am primit vreo adresa cu confirmare de primire care sa ma instiinteze de modificare. Acum, care este modalitatea prin care pot sa oblig banca sa reia contractul? Actiune in instanta?
Buna ziua,

Conform legilor din Romania cesiunea de creanta nu presupune instintarea in prealabil a debitorului. Intarirea cesiunii se face doar prin inscrierea in Arhiva Electronica iar mai departe cesionarul se ocupa de toate demersurile de instiintare privind recuperarea si instiintarea. De obicei aceasta instiintare vine odata cu prima notificare de la cel care a cesionat creanta.

Multumesc
unique21 a scris:

Buna ziua,

Conform legilor din Romania cesiunea de creanta nu presupune instintarea in prealabil a debitorului. Intarirea cesiunii se face doar prin inscrierea in Arhiva Electronica iar mai departe cesionarul se ocupa de toate demersurile de instiintare privind recuperarea si instiintarea. De obicei aceasta instiintare vine odata cu prima notificare de la cel care a cesionat creanta.

Multumesc


Este o parere sau se bazeaza pe o lege? Adica asta ce inseamna, ca practic, creditorul principal, poate ceda cesiunea de creanta fara nici un fel de probleme, fara sa te instiinteze, si te trezesti ca ti-a cumparat creanta clanul matraguna. In contractul incheiat mi se pare ca scrie ca modificarile de dobanzi, sau rate, se fac numai cu notificare cu confirmare de primire sau prin predarea extrasului contra semnatura la ghiseul bancii. Daca cineva de la o firma de "recuperare" are o intrare la o banca, ala e un om facut, nu? Cum pretul la imobiliare este scazut, cumpara case la preturi derizorii, nu?
Nu este o parere este o mentiune in contractul de credit care se bazeaza pe o lege. Iar in al doilea rand nu vorbim de modificarile de dobanda, rata etc. Cel mai bine ar fi sa va cititi contractul de credit.

Alte discuții în legătură

Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara ... aurelia2020 aurelia2020 Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara o notificare prealabila? (vezi toată discuția)
Legalitate proces firma recuperari marysimo marysimo In 2007 am contractat un credit pentru nevoie personale cu dobanda variabila. Ratele au fost platite constiincios pana in dec. 2008 cand mi sa comunicat verbal ... (vezi toată discuția)
Necomunicare contract cesiune de creanta! mircea_1973 mircea_1973 Necomunicarea contractului de cesiune de creanta prin executor judecatoresc atrage anularea actelor de executare silita? multumesc (vezi toată discuția)