avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate furgim

Activitate furgim

Cum platesc mai putine taxe cand vand un SRL? Daca sunt persoana fizica care vinde un SRL am inteles ca trebuie sa platesc 16% impozit la vanzare. Daca firma e detinuta de alta firma ce impozit plateste la vanzare?
Răspuns la discuția Schimb de teren cu primaria
Odata intabulat terenul, pot sa incui terenul si sa nu permit nimanui accesul pe terenul meu? Chiar daca Primaria a facut un teren de sport pe el
Asadar: daca obtin autorizatia de constructie, ridic constructia si dup-aia incepe sotia partajul: constructia e a mea si eu trebuie sa platesc o sulta pentru jumatate din teren?
Buna ziua

Sunt divortat, am un teren cu sotia si nu am facut inca partajul. Daca obtin o autorizatie de constructie doar pe numele meu, doar cu semnatura mea pe acel teren, ridic constructia, o intabulez si apoi sotia cere partajul.Poate cere jumatate din noua constructie? Are ea vreun drept asupra noii constructii? Cum va trebui sa o despagubesc pentru jumatatea ei de teren?
Răspuns la discuția Schimb de teren cu primaria
Pai eu am cumparat acum doua zile la licitatie terenul si acum umblu sa-l intabulez.
Buna ziua

Am cuparat la o licitatie organizata de finante un teren care e tocmai in curtea scolii. Un om a murit fara mostenitori si a luat statul terenul pe care ulterior mi la vandut mie. Vreau sa schimb terenul acela cu alt teren agricol al primariei. Primaria sau scoala tocmai au construit un teren de sport si vestiare pe acel teren in urma cu doi ani ( nu prea inteleg eu cum de au primit autorizatie de constructie). Cum pot obtine maximum din acest schimb?

Multumesc
nu as vrea sa ma judec cu primaria
vreau doar sa primesc eu titlul de proprietate in locul vechiului proprietar
Buna ziua

Cum pot sa cumpar dreptul de a primii un titlu de proprietate pentru un teren agricol extravilan de la cineva care are acest drept dar nu a primit inca titlul de proprietate?

Va multumesc
Discuție Custodie copil
Buna ziua

Am divortat si mai am inca timp sa fac recurs. Fetita a fost data in custodia mamei fara ca eu sa am vre-un drept doar obligatia platii pensiei alimentare.
Cum sa cer si eu jumatate din timpul fetitei mele? Am si eu dreptul ca tata sa o vad si sa o educ. Ce zice noul cod civil legat de custodia comuna? Cum o pot obtine si ce trebuie sa cer instantei pentru a o obtine? Ce se intampla in cazul in care custodia e comuna cu pensia alimentara?

Multumesc frumos
Mihai
Buna ziua

E legal daca scanez/fotografiez anunturile executorilor judecatoresti afisate in holul primariei si le public pe un website dedicat executarilor sitie?

Multumesc