avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate sevraj929

Activitate sevraj929

am uitat sa mentionez ca am ars banii si am doar o inregistrare video in care se vad arzand
Buna ziua!
In urma cu cateva luni am dat la schimb masina mea pe o alta masina si 1300 de euro. In drum spre casa am observat ca motorul se supraincalzea. Dupa o verificare mai atenta am constatat ca sistemul electric menit sa raceasca radiatorul lipsea complet. Ajuns acasa am verificat mai atent actele masinii si am constatat ca asigurarea era falsa, masina fiind inmatriculata in Franta. A doua zi am fost sa schimb 50 de euro si domnisoara de la schimbul valutar mi-a spus ca banii sunt falsi si trebuie sa anunte politia. M-am speriat si am fugit acasa unde am verificat si restul banilor. Toti erau falsi. Atunci l-am sunat pe cel cu care facusem schimbul si i-am spus ca vreau masina mea inapoi, altfel ma duc la politie. Mi-a explicat ca, in primul rand, el nu are nicio vina ca sunt eu prost, in al doilea rand, ca nu o sa-i faca lui politia nimic pentru ca se trage din clan mare de tigani, cu nume mari si cu influenta, si in al treilea rand, ca nu pot sa ma duc la politie deoarece masina mea era inmatriculata in Bulgaria si nu sunt eu proprietarul.
Timp de o saptamana l-am sunat in fiecare zi dar nu am obtinut decat amenintari la adresa mea si a familiei mele. Dupa o saptamana, l-am vazut plimbandu-se cu masina mea prin Bucuresti (desi nu avea permis) si l-am urmarit pana in comuna Bragadiru unde locuia. M-am sfatuit cu mai multa lume, inclusiv cu cel care mi-a inmatriculat masina in Bulgaria si toti mi-au spus sa ma duc sa-mi iau masina ca este A MEA. Avand a doua cheie, m-am dus si mi-am luat masina.
A doua zi, cand m-a sunat el, i-am spus ca o sa-i las masina lui si tot ce avea in masina mea intr-un peco. Insa el nici nu voia sa auda de asa ceva, voia masina mea pentru ca am fost de acord cu schimbul si ca el nu a pretins ca banii ar fi reali, practic el imi sugera faptul ca eu am fost de acord sa dau masina mea la schimb pe masina lui si 1300 de euro falsi. I-am spus atunci sa-si ia gandul de la masina mea insa a inceput iar sa ameninte, sa blesteme si toate cele si m-a scos din sarite si nu i-am mai dat nicio masina.
Cand am facut schimbul eram amandoi cam grabiti asa ca nu am facut niciun fel de act, doar i-am dat cheia de la masina mea, am luat cheia de la a lui si banii si am plecat.
Acum cateva zile am primit acasa o hartie prin care sunt citat la politia Bragadiru in calitate de faptuitor. Ceea ce inseamna ca omul, desi umbla cu bani falsi si face ce face, s-a dus la politie si ma acuza pe mine de ceva.
Acum intrebarea mea este de ce ma acuza, avand in vedere faptul ca nu are acte pe nicio masina. Masina lui o avea tot dintr-un schimb (probabil asemanator cu cel pe care l-a facut cu mine) si proprietarul din acte este francez, iar de la masina mea nu mai are decat cheia. Cineva mi-a spus ca ma acuza ca i-am furat masina mea pe care eu am revandut-o intre timp. Este posibil sa ma acuze ca i-am furat masina mea? Daca se ajunge la proces, ce mi se poate intampla in cel mai rau caz? Avand in vedere clanul din care se trage el, eu mai am vreo sansa sa castig procesul?
Mentionez ca inca am masina lui si sunt dispus sa i-o dau inapoi dar nu se multumeste numai cu atat.
Va multumesc pentru timpul acordat
intre timp am aflat ca agentul a luat declaratia unei femei de servici de la o scoala din apropiere care a declarat ca m-a vazut exact pe mine la volanul masinii cu numarul de inmatriculare... si a auzit si dansa scrtaieturile de roti. iar declaraatia dansei a fost semnata si de doi martori opriti de agent in trafic care au fost siliti sa semneze deoarece aveau si ei anumite probleme la masini (pe unul dintre ei il cunosc si m-a sunat sa-si ceara scuze mentionand ca nu a avut de ales). am facut azi rost de numarul lui de telefon si l-am sunat. mi-a zis ca nu avem ce discuta la telefon si mi-a inchis. dupa asta m-am dus la sectie si m-a intrebat ce doresc. i-am zis ca as vrea sa ma puna la curent cu faza asta cu amenda si a zis ca nu am binevoit sa vorbesc cu dansul la telefon si nici dansul nu binevoieste sa discute cu mine:)) dupa care s-a intors si a intrat in alta incapere. tind sa cred ca are ceva probleme psihice
inteleg dar dansul in loc sa ma amendeze pentru condus iresponsabil vrea sa-mi dea o amenda pentru tulburarea linistii publice. colegul dumneavoastra spunea ceva de o sesizare scrisa. unde trebuie sa fac aceasta sesizare? si ce o sa pateasca agentul de politie. nu vreau sa-i fac prea mult rau dar nici sa scape basma curata.
si spuneti-mi va rog daca din punct de vedere legal poate sa ma amendeze.
nu am luat nici o masura. unde sa fac sesizare? si ce fel de sesizare? daca il denunt la anticoruptie ce pateste? n-as vrea sa-l bag in inchisoare dar nici sa scape basma curata nu-mi convine pentru ca este a doua oara cand am probleme cu dansul si de 20 de ani de cand este agent aici se aud numai povesti de genul asta cu el.
cel mai mult urasc politistii care fac exces de zel
buna seara!
astazi in jurul orei 13 am fost la peco sa alimentez. fiind ud pe jos am intrat in peco cu frana de mana, intorcand masina la 180 grade (de la intrarea in peco pana la pompe sunt 2-3 sute de metri) fara a pune in pericol siguranta publica.
in timp ce alimentam, o masina de politie a oprit in fata masinii mele. din ea a coborat un agent de politie (care era singur in masina) si mi-a cerut documentele personale cat si cele ale autoturismului. i-am spus ca nu ii prezint nici un act pentru ca nu ma aflu pe un drum public, deci nu circul si ca daca doreste sa vada actele sa ma astepte la iesirea din benzinarie cu paleta in mana si pe drumul public. la insistentele dansului am prezentat totusi permisul si buletinul deoarece a spus ca vrea doar sa se convinga ca am permis de conucere. a notat datele mele personale pe un carnetel si mi-a inapoiat actele.
acum o jumatate de ora m-a sunat un angajat al statiei peco si mi-a spus ca trebuie sa-l caut pe domnul politist sa vorbim, altfel o sa primesc acasa o amenda de 10 milioane de lei vechi pentru tulburarea linistii publice. dansul spune ca in timpul manevrei efectuate de mine au scartait rotile, insa dansul se afla la cel putin 400 de metri de mine deci nu sunt sigur ca daca ar fi scartait rotile ar fi auzit si dansul (dansul aflandu-se la volan si venind spre mine) si plus de asta, dupa cum am mentionat, carosabilul era ud. deci nu au scartait rotile. nu am auzit nici eu nici pasagerul meu.
acum as dori sa va intreb pe dumneavoastra daca poate sa-mi dea amenda mai sus mentionata si daca este legal ce vrea dansul sa faca.
eu am mai avut probleme cu agentul respectiv din cauza ca oprisem inainte de un indicator cu oprirea interzisa, dansul necunoscand legile de circulatie si acuzandu-ma ca masina mea parcata inainte de semn este parcata pe interzis si celelalte 11 parcate dupa semn sunt parcate regulamentar.
toate astea se intampla la mine la tara, unde dansul este cunoscut pentru abuzurile pe care le face si recunosc ca si mie imi place sa-l provoc sa faca abuz.
cand cineva greseste sau este prins cu o neregula politistii de aici obisnuiesc sa ne retina actele fara a completa vreun proces verbal si sa ne cheme a doua zi la sectie pentru a "sta de vorba". in caz ca nu v-ati dat seama dansii pretind anumite sume de bani pentru a ne inapoia actele si pentru a uita intamplarile din ziua precedenta.
acum dilema mea este: sa-i fac un flagrant sau sa-l las in pace, desi este a doua oara cand ma acuza pe nedrept
va multumesc anticipat pentru timpul acordat
nu stie nimeni nimic de chestia asta??
buna ziua!
am cumparat o masina din germania, pentru care vechea taxa (inainte de 15 dec) era de aproximativ 3000 de euro, iar cea din prezent banuiesc ca este 6000 de euro. m-am interesat pe internet si am gasit urmatorul paragraf din ordananta de urgenta:
Nu se plăteşte taxa pe poluare pentru autovehicule atunci când acestea sunt:
- încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale în vigoare;
- acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţiilor nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică;
- confiscate sau intrate potrivit legii în proprietatea privată a statului şi acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
- destinate competiţiilor sportive, definite conform prevederilor legale în vigoare.

Asta am gasit pe site-ul acesta: [ link extern ]

Acum eu as dori sa va intreb daca imi pot face o astfel de asociatie non-profit, ce tipuri exista si care este cel mai usor de facut. si cel mai important, dupa ce imi fac o astfel de asociatie pot sa donez masina mea asociatiei si sa o inmatriculez fara a plati taxa??
va multumesc foarte mult pentru timpul acordat
pai da dar pana ajunge procesul verbal prin posta exista sanse sa imi expire dovada, si am nevoie de masina in urmatoarele 2-3 saptamani. am uitat sa mentionez ca am 2 martori (pasageri) care pot confirma tot ce am povestit mai sus. plus de asta politistul se afla la 800 (opt sute) de metrii de locul in care eu incepusem depasirea si la 500 de metrii de unde incepea linia continua si de unde incepea zona de actiune a indicatorului "depasire interzisa". eu inca nu sunt sigur daca am finalizat manevra dupa ce am intrat in zona cu depasire interzisa, insa politistul a sustinut ca eu chiar am inceput manevra in acea zona, ceea ce si eu si cei doi pasageri ai mei suntem siguri ca nu am facut.
daca astept sa vina pv-ul acasa nu pot merge la politia rutiera sa mi se prelungeasca dovada??
buna seara,
mi-a fost suspendat permisul in urmatoarele imprejurari: m-am angajat in depasirea a doua vehicule deodata perfect regulamentar (pe linie discontinua), cand am ajuns in dreptul celui de al doilea vehicul pe care intentionam sa-l depasesc, conducatorul acestuia a accelerat, intre timp primul vehicul pe care il depasisem s-a angajat in depasirea celui pe care il depaseam eu, deci se afla in spatele meu, deci numai puteam renunta la depasire. din cauza ca soferul celui de al doilea vehicul a accelerat considerabil pentru depasirea acestuia a fost nevoie sa merg paralel cu el aproximativ 300 de metrii si intre timp am intrat in zona de actiune a indicatorului "depasire interzisa" si bineinteles incepuse si marcajul cu linie continua, moment in care nu mai puteam renunta la manevra si a trebuit sa continui depasirea. un urmatoarele secunde un agent de cirulatie care se afla in fata sectiei de politie din localitate, a vazut manevra pe care tocmai o executam si a sarit peste santul din fata sectiei, a intrat pe partea carosabila si mi-a facut semn de oprire. la vederea agentului conducatorul vehiculului din spatele meu a renuntat la depasire, cel pe care il depaseam eu a franat brusc, si astfel am reusit sa finalizez manevra, insa la repliere am calcat linia continua. as avea vreo sansa sa castig procesul??
problema este ca nu am vrut sa semnez procesul verbal iar politistul a refuzat sa-mi inmaneze o copie. eu am la dispozitie 15 zile sa depun contestatia, dar daca procesul verbal pe care trebuie sa-l primesc prin posta ajunge la mine peste o luna deja nu mai pot depune contestatie. mentionez ca am seria si numarul procesului verbal pe dovada pe care am primit-o, insa nu am copia procesului. pot face contestatie fara copie?? si mai ales am vreo sansa de castig??
va multumesc mult pentru timpul acordat