Aveti dreptate, asa ar fi bine. Insa tatal este cel care se sustrage de la aceste indatoriri. Fiica mea a incercat sa vorbeasca cu el, l-a cautat chiar la servici, insa tatal ei o cheama in judecata frecvent pentru aceasta pensie. Invoca tot felul de motive.
I-a spus ca nu o mai considera fiica lui si asta numai ca ea a ales sa stea cu mine.
Noi oricum ne asteptam sa avem un nou proces pentru reducerea pensiei de intretinere. A fost o surpriza cand am vazut ca are concediu de cresterea copilului si inca nu am primit o instiintare de chemare in judecata (copilul are 2 luni).
Si daca pensia este foarte mica, eu oricum nu ma bazez pe ea pentru fiica mea.
Este dreptul ei si obligatia lui. Iar daca el nu poate sa accepte situatia este numai treaba lui.
Acest om lucreaza in Ministerul de Interne, unde ar trebui sa existe oamenii cu multa intelegere si cu simt de raspundere. Ar trebui niste teste psihologice, chiar ma intreb daca sunt evaluati periodic.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Fiica mea, a primit de la tatal ei pensie de intretinere, fiind studenta. Acum tatal ei, are inca un copil si este in concediu crestere copil (probabil pe o perioada de 2 ani). Institutia la care lucreaza a suspendat pensia de intretinere pe motiv ca in aceasta situatie, fiica mea nu mai are dreptul sa primeasca pensie. Exista o lege care sa specifice acest lucru ?
Nu inteleg de ce atata timp cat exista o hotarare judecatoreasca nu este aplicata sau nu ni se aduce la cunostinta de institutia respectiva in baza a ce suspenda aceasta pensie.
Multumesc
buna seara,
1. incepand cu ce data se intra in vacanta la judecatorie ?
2. se poate acorda pensie de intretinere ptr copil, procentual ? nu suma fixa, in fiecare luna sa fie stabilita in functie de veniturile realizate ?
Tatal fiind bugetar este posibil ca veniturile sa nu fie aceleasi in fiecare luna.
A fost stabilita pensia de intretinere si tatal a facut recurs. pe langa alte motive invoca si diminuarea din luna iunie a salariului.
cum se va calcula, pe ultimele 6 luni ?, se va tine seama numai de ultima luna ? sau ??????
Cred ca ar fi corect sa sa calculeze in fiecare luna nu sa avem proces la 6 luni numai ptr recalculare.
multumesc
Fiica mea doreste sa depuna o astfel de cerere fiind majora. Nu apeleaza la un avocat pentru ca in acest moment nu ne permitem sa platim onorariul avocatului. Este in clasa a XII a si are nevoie in continuare de pensie. Si eu contribui la cresterea ei insa este dreptul ei sa primeasca aceasta pensie.
Sa inteleg ca daca nu este bine formulata cererea poate fi respinsa desii aduce dovezi ca este eleva?
Poate avea castig numai cu un avocat ?
La articolul 101 din codul familiei nu am vazut nimic specificat de varsta.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu raspunsuri la urmatoarele probleme ?
1. in baza la ce articol din codul familiei se poate solicita pensie de intretinere pentru persoana majora in continuarea studiilor, eleva clasa a XII -a.
2. in baza la ce articol poate cere calcularea pensiei de intretinere, venituri care au caracter periodic si continuu sau alte sume care au caracter de continuitate.
3. care este articolul in care se specifica plata pensiei pana la varsta de 26 ani daca isi continua studiile
4. se poate judeca in lipsa ?
5. la cerere se ataseaza si extrasul de cont unde sa fie depusa pensia sau se face o adresa ulterior institutiei unde lucreaza tatal ?
multumesc pentru raspuns.
Sincer, m-as bucura daca ar fi interesat de viata ei, pana la urma un copil are nevoie de ambii parinti. Parinti care sa-i ofere sprijinul, nu numai material, sa o ajuta sa-si aleaga un drum in viata. Consider ca tatal este foarte important mai ales in viata unei adolescente, sa fie preocupat de tot ce inseamna educatie si formare. Cu parere de rau, sunt multi ca acest tata care vrea numai sa se impuna fara a discuta cu fiica lui, a o asculta ce-si doreste, ce vrea sa faca pe viitor. Pentru ea cred ca este numai tatal biologic si atat. Are toata libertatea de a se intalni si a vorbi cu el la orice ora.
Pentru ea este dureros sa auda chiar de la el ca nu-i pasa de ea ! Sunt lucruri care se intampla si care te marcheaza aproape pentru totdeauna.
Eu nu pot schimba lucrurile oricat de mult mi-as dori. Este alegerea lui cum si ce relatie are cu fiica noastra.
Intrebarea mea era daca trebuie sa-si sustina cererea singura sau cu avocat. Am inteles bine, poate solicita cheltuieli de judecata pentru recalcularea pensiei ?