avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Alice39

Activitate Alice39

Răspuns la discuția Ordonanta - prescriptie
Ma poate ajuta cineva cu lamuriri in ceea ce priveste situația de mai sus? Mulțumesc!
Buna ziua.
Ordonanta care prevede prescriptia se aplica si in cazul tentativei de omor.
Cazul este urmatorul:
Data faptei: 2011 petrecuta si judecata in Italia
Data sentintei definitive:2019
Durata pedeapsa 4 ani si 8luni, pedeapsa se executa in Romania.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
O persoană care este în penitenciar in Ro, cum poate împuternici un avocat din alta țară?
E suficient să facă o împuternicire de mână semnată de respectivul, apoi semnata și stampilata de penitenciar, tradusă și legalizată?
Mă poate ajuta cineva?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Atacare decizie definitivă
Eu înțeleg ce spuneți dvs. dar el este cetățean român, in uniunea europeana, consider că aveau obligația să îi trimită înștiințare la domiciliul lui stabil din Romania, atât timp cât este vorba de UE. Indiferent daca el pleca în Africa sau India....

trandafir2 a scris:

Daca inculpatul a avut avocat ales si daca inculpatul s-a prezenta si a dat declaratii, mai mult ca sigur ca a avut termen in cunostinta. In plus, inculpatul avea obligatia sa anunte politia sau instanta daca isi schimba domiciliul. Pentru ca din Italia putea sa plece in Elvetia sau in Africa de Sud, nu neaparat inapoi in Romania, cum ar presupune cineva.
Iar treaba cu mandatul european este in vederea executarii pedepsei, iar treaba cu citarea la judecata este alta faza.
Deci una peste alta, in practica nu se intampla asa cum vedeti dvs lucrurile.

Răspuns la discuția Atacare decizie definitivă
Decizia de pare că e definitivă și irevocabilă.
Dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns în situația următoare, va rog:
Acuzatul a știut de conflict, ( s-a bătut cu un alt roman într-o parcare, ei fiind soferi).
A avut un avocat in Italia in prezenta căruia a dat declaratii și respectivul avocat ia zis că a fost în legitimă apărare.
Acuzatul la un moment dat a rămas fără serviciu acolo și a venit în țară și știind că a fost legitimă apărare nu s-a mai interesat daca se judecă, se închide, etc, el având și doar 22 de ani și neavând vreodată probleme cu legea.
Nu știm dacă avocatul respectiv s-a prezentat la vreun proces, între timp i s-a numit un avocat din oficiu.
Acuzatul nu a fost la nici un proces/ audiere la tribunal.
Conflictul a fost în 2011., Cazul s-a finalizat in 2019.
Întrebarea mea e următoarea:
- în momentul în care au văzut că omul asta nu e de găsit în aproximativ 10 ani de zile, nu ar fi trebuit să îl înștiințeze la adresa de domiciliu din România?
(El acolo s-a legitimat cu buletinul de Italia, dar acest buletin a avut la bază o carte de identitate Ro.)
Așa cum au venit cu mandat european și l-au luat de acasă nu îi puteau trimite și o citație? ...
Va rog daca poate cineva sa îmi de-a un răspuns...
Buna ziua!
Poate sa îmi spună cineva unde pot atacă o decizie definitivă a unui dosar deschis în Italia dar unde cel învinuit nu a fost prezent dar a fost reprezentat de un avocat din oficiu?
Răspuns la discuția Transfer din Ro in It
El a avut mandat european, a fost judecat în Italia, găsit în România, aici a a zis că vrea să facă în România, neștiind ca ar putea face la domiciliu acolo. . Înțeleg că nu mai poate fi transferat să facă acolo la domiciliu?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca a fost transferat în România nu mai poate fi retransferat in Italia.
Înainte de orice demers judiciar mulți apelează la.consultarea unui avocat roman ca sa stie și legea romana și alte aspecte confidențiale pentru a se exercita dreptul la aparare.

Buna ziua,
Condamnat în Italia la 4 ani și 7 luni a cerut să execute pedeapsa în Ro.
Acum avocatul din Italia ii spune că poate cere în Italia arest la domiciliu.
Mai poate face cererea de transfer in Italia? Sau cum poate să fie transferat în Italia?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua!
Un caz care a fost început în Italia între 2 adulți români motivul: s-au bătut. Cazul a fost deschis și început acolo și au avut o întâlnire sau 2 in instanta, după care cel împotriva căruia s-a deschis dosarul a venit in tara, fara să se mai intereseze de dosar și fără să mai știe ceva , între timp cazul s-a judecat fara că el sa fie prezent sau reprezentat de cineva. Cazul a fost deschis acum 9 ani și finalizat în lipsă celui învinuit.
Întrebare:
Se poate cere rejudecarea cazului în România?
Ce altceva poate face pentru a se rejudeca cazul?
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!