Este vorba despre Universitatea Artifex Bucuresti. O sa fac inca o notificare oficiala in care voi cere din nou eliberarea documentelor, pe care o voi depune la secretariat si voi cere nr. de inregistrare. Poate asa reusesc sa-i impresionez.
Multumesc!
Sunt de acord cu dumneavoastra, in Romania nimic nu te mai mira si nimic nu mai este spectaculos, insa eu am nevoie de aceste documente. Daca nu aveam nevoie, nu mai faceam scoala, nu mai palteam taxe, etc. De ce mi-au incasat taxa in ianuarie daca stiau ca oricum nu o sa se grabeasca cu eliberarea doc. Ei s-au folosit de banii mei 7 luni (si nu sunt singur sunt cateva sute de studenti * 100 ron taxa de eliberare = ...)
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:
In perioada 2007-2010 am urmat cursurile unei Universitati din Bucuresti, am absolvit in anul 2010, si de atunci incerc sa-mi recuperez diplomele (Bacalaureat+Licenta) si nu reusesc. Contractul semnat cu Universitatea avea valabilitatea 2007-2010, urmand ca la finele contractului, daca eu am respectat toate obligatiile mentionate, ei sa-mi elibereze documentele mentionate. Pe parcursul anilor de studii am achitat toate taxele, nu am nici un fel de debit fata de Universitate. In ianuarie 2012 am achitat si taxa pentru eliberare diploma de licenta si am facut cererea necesara, insa de atunci, de cate ori sun sau merg la Universitate, primesc acelasi raspuns "mai dureaza, ca nu avem timp momentan". Ultima peripetie am avut-o pe 13.07.2012 cand am sunat la facultate si am primit acelasi raspuns si apoi mi s-a inchis telefonul in nas. Am facut pe data de 14.07.2012 o sesizare pe adresa de email a universitatii in care am mentionat toate cele mentionate mai sus si le-am cerut ca in 48 ore sa ma contacteze sa -mi comunice cand pot sa-mi iau documentele. Nici un raspuns.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in aceasta sitautie. Caror institutii trebuie sa ma adresez? Le-am comunicat ca ii voi actiona in instanta, insa nu stiu ce presupune acest lucru si cati bani m-ar costa (banii nu prea ma dau afara din casa, si nu-mi prea permit sa platesc avocati sa ma judec cu ei). Este clar ca nu doresc sa rezolve pe cale amiabila situatia. Au dreptul sa-mi retina diploma de bacalaureat? Dupa cunostintele mele vagi, cred ca aceasta speta s-ar incadra si la o plangere penala pentru inselaciune (mi-au promis ca daca platesc taxele si urmez cursurile, voi primi o diploma ......si nu am primit; mi-au promis ca daca achit taxa pentru eliberare diploma, voi primi diploma .....si nu am primit). Practic mi-au luat banii si nu imi ofera nimic in schimb. Ma gandeam sa fac sesizare la Ministerul educatiei, dar nu stiu in ce masura ma pot ajuta. Incep sa cred ca este ceva dubios cu aceast Universitate. Refuz sa cred ca in 2 ani nu gasesc timp sa scoata o diploma din arhiva si sa completeze o diploma de licenta. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns.Revin cu inca o precizare. Procesul a fost la Buzau iar eu sunt in Bucuresti. Toate documentele necesare le-am trimis prin posta, iar judecarea s-a facut in lipsa. Acum trebuie sa trimit exemplarul de sentinta tot prin posta (impreuna cu timbrul de 2 lei)? Unde achit taxa de taxa de timbru in valoare de 2 lei? Referitor la cererea pe care trebuie sa o depun la administratia financiara pentru returnare a banilor exista vreun termen maxim in care trebuie depusa aceasta cerere?
Multumesc!
Buna ziua,
Anul trecut am primit acasa o amenda pe motiv ca am circulat fara rovinieta. Eu aveam rovinieta valabila dar imi schimbasem nr. de imatriculare. Am platit amenda dar am si contestat-o in instanta si acum am primit acasa decizia (cu termen de recurs in 15 zile) prin care instanta a hotarat anularea procesului verbal si returnarea sumelor platite. Va rog sa-mi spuneti daca dupa aceste 15 zile voi primi acasa decizia definitiva si irevocabila in original. Am citit pe diverse site-uri si am gasit multe pareri: unii sustin ca trebuie sa trimit eu o cerere la judecatorie si diverse timbre. etc. Va rog sa-mi spuneti care este procedura in continuare. In plus, pentru a recupera banii platiti pe amenda trebuie sa fac cerere doar la administratia financiara sau trebuie sa fac 2 cereri separate: la administratie pentru amenda si la CNADNR pentru despagubirea de 28 eur? Sau pot cei de la administratie sa returneze toti banii? in fond banii tot la stat au ajuns....
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Mai am cateva intrebari pentru a clarifica situatia. Din ce am citit pe net, plangerea pot sa o formulez eu (am gasit cateva modele)? Necesita ceva formalitati speciale, gen timbru sau autrentificare, etc? Toate documentele (copii dupa proces verbal, talon, rovinieta veche, chitanta si c.i.), le trimit prin posta cu confirmare de primire pe adresa judecatoriei Buzau? In procesul verbal am mentiunea ca in 48 ore pot sa achit jumatate din amenda. Ce sa fac in aceasta situatie? Daca fac contestatie nu mai pot sa beneficiez de aceasta "facilitate", sau sa achit si apoi sa solicit in plangere ca instanta sa dispuna returnarea banilor. Multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu o parere legata de problema mea:
Am primit pe 18.07.2011 o amenda pentru ca am circulat fara rovinieta. Conform procesului verbal, contraventia a fost savarsita pe data de 28.12.2010 in Maracineni, jud. Buzau. Stiind ca tot timpul am fost corect si am platit, am verificat prin actele masinii si am gasit dovada platii rovinietei pentru perioada 07.01.2010-06.01.2011 (deci la momentul constatarii contraventiei aveam rovinieta valabila). Cand am achitat rovinieta, aveam domiciliul in judetul Suceava. Pe data de 08.04.2010 mi-am schimbat domiciliul in Bucuresti. In momentul in care am facut inmatricularea in Bucuresti, am intrebat si la biroul de inmatriculari din Pipera, si mi s-a spus ca rovinieta ramane valabila pana la expirare fara a fi nevoie de alt document (dovada valabilitatii se face pe baza chitantei pe care este mentionata seria masinii, precum si cu matca lipita pe parbriz). Acum, dupa primirea amenzii, am aflat ca din 01.08.2010 (dupa momentul inmatricularii) s-a schimbat legea si ca ar fi trebuit sa fac o cerere catre CNADNR pentru schimbarea datelor. "Ordonanţa nr. 8/2010 prevede : (12) Incepand cu data de 1 august 2010, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania — S.A. cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date. Documentele necesare si conditiile de efectuare a modificarii, precum si tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii." Avand in vedere cele mentionate in articoul mai sus mentionat, informarea CNADNR este obligatorie doar daca schimbarea numarului intervine dupa 01.08.2011, iar in cazul meu, schimbarea s-a facut in 08.04.2010, deci conform legii la momentul constatarii contraventiei, eu aveam rovinieta valabila. Va rog sa ma corectati daca gresesc. Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru contestare si eventual care ar fi costurile estimative, pentru ca amenda este de 240 lei, iar daca costurile contestarii sunt mai mari, deja nu mai este rentabil. Am citit pe diverse forumuri ca nu trebuie sa ma prezint personal la Buzau, ci se poate trimite cererea si prin posta, urmand sa se judece in lipsa.Va multumesc!
Buna ziua,
am si eu o intrebare! Daca un avocat reprezinta statul intr-o cauza dar in acelasi timp, ofera informatii publice despre cum poti pacali legea facand referire la aceeasi cauza, se considera conflict de interese?Dupa parerea mea de necunoscator, cred ca este, pt ca nu poti sa fii si de partea cuiva si impotriva lui in acealsi timp. Ce institutie se ocupa de investigarea acestor cazuri?
nu am primit nimic legat de executare. am primit doar acea notificare in care mi se spune ca vor incepe sa calculeze iar penalizari, o notificare cu debitul total adica 1100 ron, iar restul a fost discutie la telefon. Cica imi fac o super oferta pana la 20 august, nu imi mai cer taxa de reziliere si de aceea trebuie sa achit doar 145. dar ma tem sa nu fie o capcana a lor pentru a anula prescrierea.
Deci daca achit cei 145 ron acum, nu mai au ce sa faca, nu mai pot sa revina asupra clauzelor contractuale. Vreau sa achit acesti bani, pentru a le demonstra ca nu sunt rau platnic, cum sustin ei si gata sa ma lase in pace.
Va multumesc pentru raspuns.!