Pentru vanzarea unui teren agricol mai este nevoie de publicitate noua daca aceasta s-a facut acum doi ani iar conditiile de vanzare, inclusiv pretul, nu s-au schimbat?
vlsdan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea stipuleaza obligația de a menține contractul de arendare până la expirarea termenului de valabilitate în cazul vânzării terenului respectiv, obligație care revine, desigur, cumpărătorului!
vlsdan
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Din punctul de vedere al naturii juridice, atunci când prestaţia iniţială a constat în plata unei sume de bani, iar creditorul acceptă în locul ei plata unui lucru (bun mobil sau imobil), darea în plată este similară unui act de vânzare-cumpărare. Asemănarea constă în condiţiile de valabilitate şi garanţiile specifice similare în cazul ambelor tipuri de acte. Pentru a fi valabilă , darea în plată va îndeplini și condiţiile generale de valabilitate a oricărei plăţi. De asemenea, când apare ca o vânzare, darea în plată trebuie să respecte aceleași cerinţe legale şi condiţii de validitate ca şi vânzarea, în funcţie de regimul juridic al bunului dat în plată.
Atentie, deci, daca cel care urmeaza sa primeasca terenul nu intruneste conditiile de cumparator e posibil ca darea in plata sa nu fie legala, deci actul de vanzare (caci asa se considera) lovit de nulitate absoluta!
Buna ziua. In conrextul aparitiei legii nr. 246 din 10 noiembrie 2020 privind utilizarea, conservarea și protecția solului (de retinut art.4 alin.1, art.36, alin. 2, lit.a), am urmatoarele intrebari:
1. Vanzarea-cumpararea de terenuri agricole a mai fost posibila incepand cu 2021 (mai precis, au putut fi incheiate acte notariale de vanzare cumparare)?
2. Au putut fi incheiate acte notariale privind mostenirea (de terenuri agricole extravilane, in speta data), avand in vedere prevederile art.36, alin 2 din legea mentionata (schimbarea detinatorului de teren)?
3. Ce se poate face pana la aparitia normelor metodoligice (au termen un an pentru a fi elaborate, conform legii prezente) prevazute de legea in cauza, astfel incat sa se poata incheia acte notariale in spetele date (vanzare-cumparare sau mostenire)?
Multumesc!
Aveți dreptate, dar nu cred că bătrânul s-a gândit la azil! Dacă dorea asta, nimic nu-l retinea să o facă, însă el e clar că și-a dorit pe cineva lângă el până la capăt. De aceea a și făcut contractul în speță! Cazurile sunt clasice deja!