Sunt coproprietar al unui apartament in indiviziune cu o alta persoana, avand cote egale de 1/2 fiecare, apartamentul necesita reparatii (in zona din apartament in care locuiesc eu) iar cealalta persoana nu este de acord sa participe financiar, fiind nevoit sa investesc singur. Cum imi pot recupera investitia in reparatii ?
De asemenea, pot sa-mi inchei contracte de utilitati separat daca nu s-a facut iesirea din indiviziune ?
Locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje, balcoanele de la fiecare apartament sunt dispuse in amfiteatru, in aceste conditii, vecinul care se afla sub mine are o camera la care tavanul este la mine pe post de baza a bolconului, in aceste conditii vecinul de jos imi solicita sa-mi repar terasa deoarece la el apare infiltratii de apa, desi eu nu am adus modificari la constructia balconului sau alte avarii, problemele de infiltratii fiind cauzate de materialele proaste si tehnologii prost executate.
In aceasta situatie as dori sa aflu cine ar trebui sa suporte o modernizare a izolatiei existente privind balconul.
As dori sa aflu in cazul solicitarii la distrigaz a unei racordarii la retea de gaz, in conditiile in care locuiesc intr-un imobil cu trei etaje si alti cinci proprietari de la cati dintre acestia ar trebui sa obtin acordul, mentionez ca am acordul de la primul proprietar care a construit bransamentul, dar cei de la gaz mai solicita o alta lista(separat) prin care trebuie sa-si dea acordul toti vecinii.
Va multumesc !
As dori sa aflu, in cazul in care mi s-ar dona o casa de catre o doamna, care la momentul respectiv se afla in concubinaj cu o alta persoana si mai are si un copil din prima casatorie, cine poate ataca donatia?
De asemenea mentionez ca concubinul are si el la randului copii.
Va multumesc !
Am uitat sa precizez, daca doamna oficiaza relatia cu concubinul ce se intampla, in acest caz.
As dori sa aflu, in cazul in care mi s-ar dona o casa de catre o doamna, care la momentul respectiv se afla in concubinaj cu o alta persoana si mai are si un copil din prima casatorie, cine poate ataca donatia?
De asemenea mentionez ca concubinul are si el la randului copii.
Va multumesc !
Am uitat sa precizez, daca doamna isi oficiaza relatia cu concubinul, ce se intampla in acest caz ?
As dori sa stiu, in situatia in care detin un apartament in indiviziune cota 1/2, pot sa-mi montez centrala termica separat de celalat proprietar.
Va multumesc !