avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terasa cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terasa cu probleme

Locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje, balcoanele de la fiecare apartament sunt dispuse in amfiteatru, in aceste conditii, vecinul care se afla sub mine are o camera la care tavanul este la mine pe post de baza a bolconului, in aceste conditii vecinul de jos imi solicita sa-mi repar terasa deoarece la el apare infiltratii de apa, desi eu nu am adus modificari la constructia balconului sau alte avarii, problemele de infiltratii fiind cauzate de materialele proaste si tehnologii prost executate.
In aceasta situatie as dori sa aflu cine ar trebui sa suporte o modernizare a izolatiei existente privind balconul.
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 00:02, 4 Septembrie 2008
daca garantia apartamentului nu va permite sa cereti socoteala constructorului, dvs
nik1a, ai o problema care este provocata de un vecin care se plange ca are infiltratii si solicita sa-ti repari terasa!
Am incercat sa inteleg situatia, dar lucrurile stau altfel! Daca acel imobil intra sub incidenta prevederilor Legii nr.230/2007, referitor la asociatii de proprietari, atunci trebuie sa respectati acea lege care va obliga si va respecta si drepturi!
Altfel, intrebati si asteptati raspunsuri care nu ar rezolva situatia daca lucrurile nu se incadreaza in prevederile Legii nr.230/2007! Veniti cu date mai concrete si atunci va fi alta perspectiva de a judeca situatia pe postata!
Lucrurile sunt foarte simple , noi le complicam , in cazul de fata prin ,necunoasterea legiii . Responsabilitatea reparatiilor care trbuiesc facute , cu exceptia celor din apartamente , ii revin in totalitate asociatiei de prprietari . Aceasta trebuie conform legii sa aiba un fond de reparatii . In cadrul adunarii generale, care e obligatoriu sa se tina cel putin odata pe an , da sa nu depasasca primul trimestru al anului in curs , se pune in discutie bugetul de venituri si cheltuieli si in functie de necesitati se stabileste cu ce suma trebuie sa participe fiecare proprietar (in mod egal), la fondul de reparatii . De exemplu anul acesta trbuie sa reparam terasa ,sa zugravim scara sa punem interfon, etc...,se face un calcul estimativ dupa care se inparte la toti membrii , aceste sume pot fi platite pe loc s-au esalonat pe listele de plata, pentru or ce ban care il dati la asociatie trebuie obligatoriu sa va dea chitanta, ca e fond de rulment s-au fond de reparatii .Asa ca dumneavoastra personal nu aveti nici o obligatie. Daca ,aveati o teava sparta, ati uitat apa data drumu s-au orce alt ceva la dumneavoastra in apartament si aduciati prejudicii vecinului ,aveati obligatia sa-i reparati . Vecinul dumneavoastra trebuie sa se adreseze cu o cerere catre asociatia de proprietari , in urma cererii asociatia are obligatia sa efectuieze reparatia in caz contrar sa dea asociatia in judecata si ii va obliga instanta. Pentru a va documenta va rog sa cititi Legea Nr. 230/2007 privind infiintarea , organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. O gasiti pe internet la adresa www.DreptOnline.ro , o scoateti pe imprimanta si o aratati celor de la asociatie , precis abar nu au de ia. =D>
marti, daca nu scriai filozof ramineai . :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu asociatia de proprietari ralucucinis ralucucinis Buna ziua! Voiam sa intreb daca este posibil sa introdc o actiune pentru repararea pagubelor produse in locuinta ca urmare a nerepararii acoperisului de catre ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului cossi cossi Buna ziua! Sunt lacatarul unui bloc cu patru etaje, iar apartamentul meu este la ultimul etaj. Cand am cumparat apartamentul acesta era acoperit jumatate cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de locatari - refuz reparatie terasa bloc gryg84 gryg84 Sunt proprietarul unui apartament la etajul 4 si am probleme cu infiltratiile de apa. Am fost la asociatie si le—am adus la cunostinta de acesta problema de ... (vezi toată discuția)