avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia de locatari - refuz reparatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia de locatari - refuz reparatie terasa bloc

Sunt proprietarul unui apartament la etajul 4 si am probleme cu infiltratiile de apa. Am fost la asociatie si le—am adus la cunostinta de acesta problema de aproximativ 3 ani si nimic pana acum. Precizez ca in acest tim sau facut modernizari la bîoc fara insa sa imi rezolve si mie problema. Ce pot sa fac ,unde sa ma adresez. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:48, 27 Februarie 2015
Pentru ca acest subiect s-a discutat de zeci de ori, sfatuiesc pe @gryg84, sa se uite la partea de sus a paginii, acolo este o caseta cu textul Google cautare personalizata.
Scrieti acolo un text - reparatii terasa si dati cautare. O sa fiti surprins cate rezultate sunt intoare si toate sunt la dispozitia dvs. sa le cititi si sa procedati cum vreti.

Oricum, dvs. trebuie sa va adresati in scris as. prop. care trebuie sa rezolve problema, deoarece aceasta este menirea as. prop., asa cum este prevazut in:
Legea nr. 230/2007:
CAPITOLUL II: Infiintarea si inregistrarea asociatiei de proprietari
Articolul 4
(1)Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii.
(2)Consecintele neluarii masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea proprietatii comune sunt in raspunderea juridica a tuturor proprietarilor sau a reprezentantilor acestora, dupa caz.

Faceti o solicitare scrisa catre comitetul executiv, adresata presedintelui in care mentionati si obligatia asociatiei de a repara proprietatea comuna, respectiv terasa, altfel va veti adresa instantei.
Mentionati in solicitarea dv. si articolul din lege pe care vi-l scriu mai jos.

Iata ce prevede Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 45. - (1) Anul fiscal al asociatiei de proprietari este anul calendaristic.
(2) Inainte de inceputul urmatorului an fiscal si pentru fiecare an fiscal ce urmeaza, comitetul executiv va pregati si va prezenta proprietarilor in adunarea generala un buget anual de venituri si cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv fondurile necesare organizarii si functionarii acesteia.
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.

Daca nu aveti acest fond de reparatii, el poate fi inceput prin a se strange de urgenta in oricare perioada a anului pentru rezolvarea unor asemenea probleme.
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu gasiti interes si intelegere,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
gryg84 a scris:
Precizez ca in acest tim sau facut modernizari la bîoc fara insa sa imi rezolve si mie problema.

In afara de infiltratiile de la terasa, aveti si alte probleme cu asociatia? Daca ati platit la timp cheltuielile de intretinere, nu aveti restante fata de asociatie, ati contribuit la acele cheltuieli de modernizare de care spuneti, in mod firesc comitetul executiv trebuie sa rezolve si problema cu terasa. Insistati la presedinte aratand ca dumneavoastra v-ati indeplinit mereu obligatiile iar cand l-ati ales ca presedinte ati avut incredere in el ca o sa se ingrijeasca de intretinerea si buna gestionare a asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie asociatia de propietari mihaigheorghe_edv mihaigheorghe_edv Nici nu stiu cum sa abordez aceasta problema destul de complicata.Locuiesc la ultimul nivel,etaj 9,in nenumarate randuri am tot facut cate o sezizare catre ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa gepop gepop inca de la infiintare, toate problemele asociatiei noastre au fost preluate si rezolvate cum s-a putut de catre administrator, care acum nu mai este. cand am ... (vezi toată discuția)
Apartament la etajul 4 afectat de apa, restul proprietarilor nu vor sa reabiliteze terasa. adrianIT adrianIT Salutari, De 4 luni, sunt mandrul proprietar al unui credit pe 30 de ani pentru un apartament la etajul al 4-lea in Pitesti. Sunt locatar de multa vreme ... (vezi toată discuția)