avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate Nelutu Oprea

Activitate Nelutu Oprea

Bună seara
Sunt pensionar militar și lucrez într-o fabrică. Oare este corect să mi se oprească contribuția pentru pensie, că din Legea227/2015 art.141, lit.b eu am înțeles că nu ar trebui.
Mulțumesc anticipat
Oare este corect ca unui angajat cu un an vechime sa i se acorde primă de fidelitate(vechime), iar altul cu aproape 5 ani vechime sa nu beneficieze de aceasta primă
Buna ziua. Firma insista cu 4 schimburi si deja se pun presiunui. Mi s-a spus ca sunt liber sa plec daca nu imi convine, ca ei pot modifica un contract cand vor,etc. Intr-adevar am semnat un r.o.i. saptamana trecuta (am semnat ca l-am citit, nu ca sunt dev acord cu el). Pe c.i.m. este specificat 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana( luni-vineri). Oare ce sa fac?
daca nu semnez actul aditional inseamna ca raman la 3 schimburi?
salarii compensatorii sau ceva de genul...
Buna ziua. Daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, iar firma vrea sa treaca de la programul de 3 schimburi la cel de 4 schimburi si eu nu sunt de acord , voi pleca din firma(cel mai probabil). Oare firma are vreo obligatie fata de mine?
Oare este normal ca bonusul de fidelitate(vechime) sa se acorde doar unei categorii de angajati?
Am primit o copie dupa fisa postului (azi , 24 05 2021, redactata , verificata si aprobata in 2020, desi sunt angajat din 2017.). Nu stiu exact ce trebuie sa contina, cert este ca sunt multe prevederi foarte vagi, nimic referitor la volumul tot mai mare de munca pe acelasi salariu. Oare sa semnez asa ceva?
Multumesc pentru raspuns. Nu exista nici negociere colectiva, doar regulament interior, care nici pe acela nu l-am primit. Dupa parerea mea , regulamentul intern se ocupa de alte probleme. Daca gresesc va rog sa ma scuzati.