avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate Cici_b

Activitate Cici_b

Pentru vanzare prin marketplace online

adriandimitriu a scris:

Le luati pentru uzul propriu sau pentru vânzare?

Buna ziua;
Vrem sa importam recipiente de depozitare pentru bucatarie din afara UE (Turcia). Ştiu ca import avem nevoie de declaration of Conformity şi documentele testelor aferente. Intrebarea mea este legata de etichetare. Care aunt normele de etichetare pentru recipiente ce vin in contact cu alimentele, care sunt normele prevazute de lege? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Succesiune - Loc de veci
multumesc;
celalalt mostenitor era mama defunctei, care a renuntat la loc in favoarea sotului ei (adica tatal defunctei). Am analizat actele ieri si cred ca s-a facut o greseala in certificatul de mostenitor de la tata la fiica. Scria Masa succesorala 1/2, Renunta la mostenire: 1/2 sotia, si in concluzie mostenirea apare 1/1. dar mai tarziu la moartea sotiei tatalui meu, pe ulteriorul certificat de mostenire notarul a scris doar 1/2. Voi vorbi cu notarul respectiv poate ma ajuta sa corectam.
Dupa decesul tatalui meu am aflat ca el avea mostenire de la defuncta sa sotie un loc de veci, in care sunt ingropati parintii acesteia. Dupa decesul sotiei, tatal meu a facut certificat de mostenitor pe numele sau, Cand am citit am remarcat insa ca acest certificat de mostenitr cuprinte doar 1/2 din locul de veci, reprezentatnd de fapt mostenirea ramasa de la tatal sotiei defuncte. banuiesc ca cealalta jumatate era dreptul mamaei defunctei, insa nu am gasit nici un act doveditor.
Intrebari:
- ce se intampla daca eu nu includ acest loc de veci in succesiune? exista vreun risc de a avea in viitor probleme cu impozite neplatite etc?
- daca exista un astfel de risc, ce trebuie sa fac pentru a lua intregul loc de veci pe numele meu?

multumesc anticipat
Buna ziua; as dori sa va cer parerea intr-o alta situatie, iar legata de succesiune si acte de mana de data aceasta.
Dupa decesul tatalui meu, am aflat ca o parte dintre terenurile pe care el la randul sau le mostenise de la defuncta sotie au fost de fapt vandute cu acte de mana in anul 1997. Nu stiu din ce motive nu s-au facut actele la notar si de ce in anii urmatori nu s-a finalizat vanzarea, insa acum cand am investigat situatia proprietatilor pentru succesiune am aflat ca terenurile apar pe numele tatalui meu si ca trebuie sa fac succesiunea pe toate. Cumparatorul a decedat dar mostenitorii lui am inteles de la primarie ca folosesc terenul. Impozitele au fost platite cand de ei cand de tatal meu, nu prea am inteles de ce asa.
Intrebarea mea este: ce/cum pot face eu acum cu aceste terenuri pentru a clarifica situatia?
Multumesc pentru raspuns....
Tatat meu s-a casatorit la 80 de ani cu o doamna de 57 (care vroia sa vanda tot si sa cumpere nu stiu ce impreuna) si apoi dupa 1 an a divortat.. de aceea nu parea a fi in deplinatatea facultatilor mintale din pacate :(
Oricum cumparatorii nu au nici o vina, deci voi urma sfatul dvstra de a nu face nimic. multumesc din nou.
Tatal meu a decedat saptamana trecuta; din acte am aflat ca a vandut in urma cu 2 ani (cand avea varsya de 83 ani) o proprietate tamasa de la parintii lui. In actul de vanzate cumparare am remarcat ca nu a prezentat certificat medico legal, şi nici consimtamantul meu. Intrebarea este: pot contesta/anula vanzarea?
Multumesc pt raspunsuri..
Buna ziua; tatal meu a decedat saptamana trecuta şi cum nu eram in relatii foarte apropiate nu ştiu exact toate proprietatile pe care le detine. In mod special, el a primit moştenire de la parinti si dela sotia lui (decedata cu ani in urma) nişte pamanturi in alte judete. Insa nu am gasit toate actele si cele pe care le am gasit s-ar putea sa fi fost vandute. Intrebarea mea este: cum pot afla ce terenuri avea el in proprietate, pentru a face succesiunea? Exista o institutie centrala, minister etc unde as putea sa fac o cerere şi sa obtib raspuns centralizat fara sa ma plimb prin diferite sate şi localitati?
Multumesc anticipat.