avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare-anulare vanzare teren şi casa la 83 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare-anulare vanzare teren şi casa la 83 ani

Tatal meu a decedat saptamana trecuta; din acte am aflat ca a vandut in urma cu 2 ani (cand avea varsya de 83 ani) o proprietate tamasa de la parintii lui. In actul de vanzate cumparare am remarcat ca nu a prezentat certificat medico legal, şi nici consimtamantul meu. Intrebarea este: pot contesta/anula vanzarea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:02, 9 Martie 2021
Din pacate pentru dumnaeata, nu trebuia nici una nici alta.
Nu era nevoie de certificat medico legal daca omul parea sanatos si in niciun caz consimtamantul dumitale.
Daca dadea semne de boala, daca sustineti ca nu avea discernamant, puteti ataca acel act, trebuie sa dovediti si eventual sa dati si banii inapoi.

Multumesc pentru raspuns....
Tatat meu s-a casatorit la 80 de ani cu o doamna de 57 (care vroia sa vanda tot si sa cumpere nu stiu ce impreuna) si apoi dupa 1 an a divortat.. de aceea nu parea a fi in deplinatatea facultatilor mintale din pacate :(
Oricum cumparatorii nu au nici o vina, deci voi urma sfatul dvstra de a nu face nimic. multumesc din nou.
imi pare rau :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
A procedat corect notarul? pituna pituna mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Mostenire PetrescuVlad PetrescuVlad Buna ziua/seara Cu o singura problema va deranjez. Un batran de 83 de ani, lucid (nu 100% ci undeva la 80%), cu o singura mostenitoare legala, o nepoata, ... (vezi toată discuția)