Dupa decesul tatalui meu am aflat ca el avea mostenire de la defuncta sa sotie un loc de veci, in care sunt ingropati parintii acesteia. Dupa decesul sotiei, tatal meu a facut certificat de mostenitor pe numele sau, Cand am citit am remarcat insa ca acest certificat de mostenitr cuprinte doar 1/2 din locul de veci, reprezentatnd de fapt mostenirea ramasa de la tatal sotiei defuncte. banuiesc ca cealalta jumatate era dreptul mamaei defunctei, insa nu am gasit nici un act doveditor.
Intrebari:
- ce se intampla daca eu nu includ acest loc de veci in succesiune? exista vreun risc de a avea in viitor probleme cu impozite neplatite etc?
- daca exista un astfel de risc, ce trebuie sa fac pentru a lua intregul loc de veci pe numele meu?
Da, exista un risc real. Nu lasati acum lucrurile neclarificate.
Doar prin renuntarea celuialt mostenitor la partea lui in fata notarului, puteti sa obtineti intregul loc.
multumesc;
celalalt mostenitor era mama defunctei, care a renuntat la loc in favoarea sotului ei (adica tatal defunctei). Am analizat actele ieri si cred ca s-a facut o greseala in certificatul de mostenitor de la tata la fiica. Scria Masa succesorala 1/2, Renunta la mostenire: 1/2 sotia, si in concluzie mostenirea apare 1/1. dar mai tarziu la moartea sotiei tatalui meu, pe ulteriorul certificat de mostenire notarul a scris doar 1/2. Voi vorbi cu notarul respectiv poate ma ajuta sa corectam.