avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate bise88

Activitate bise88

Buna ziua tuturor,

Am nevoie de consiliere in urmatoarea situatie:

Context: A inceput gradinita de vara, unde unul dintre cei doi copii (baietel) merge la o grupa mijlocie nou formata, deci nu a interactionat pana acum cu copiii din aceasta grupa. De asemenea, educatoarele sunt schimbate prin ture de cate o saptamana fiecare.

Situatia: Cred ca sunt vreo 2-3 saptamani de cand a inceput gradinita de vara iar pana in acest moment nu au fost raportate probleme de nici un fel nici de catre copil, nici de catre educatoare si nici de catre alti parinti.
Astazi, aflu cu amar din urmatoarea postare facuta de catre o mama a unui alt copil care face parte din aceeasi grupa mijlocie, postare facuta pe grupul de Whats App al grupei (grup creat de catre gradinita cu scopul de a fi facute comunicari oficiale, respectiv pentru a bifa sau nu prezenta copiilor)

Citez postarea:

" Bună ziua!
Toată săptămâna, "xxxxx" mi-a spus că la grupa lui este un băiat pe nume "yyyy" care vorbește prostii și se uită la el cu o față rea. Astăzi am aflat că același băiat l-a scuipat în față.
Mă întreb ce fel de educație le dați copiilor voștri acasă pentru ca astfel de situații să se întâmple?
Se simt părinții confortabil știind că copiii lor fac astfel de lucruri?
Să vă fie rușine!
Aș dori să o rog pe doamna educatoare să-l țină pe acest băiat departe de "xxxxx" pentru următoarele săptămâni.
Mulțumesc. Weekend frumos!"

Dupa care o alta mama intervine:

Citez: "Bună ziua, și "zzzzzz" mi a atras atenția cu privire la câteva comportamente ale acestui băiețel, printre care faptul că a lovit-o la un moment dat, dar am pus o pe seama faptului ca sunt copii și ca ea era obișnuită în formula veche, cu copiii de la grupa normala. Îmi pare rău sa aud ca exista astfel de situații "

Inchei citatele.

Nu zic, posibil sa fie unele probleme de comportament datorita noii configuratii ale grupei iar din discutiile pe care le-am purtat cu copilul meu am inteles ca au fost tensiuni/certuri din cauza unor jucarii. Iar fetita "zzzzzz" la lovit la randul sau, cum se mai intampla printre copii, motivul fiind acelasi, niste jucarii.

Imi cunosc copiii si nu sunt talhari sau bullies. Sunt destepti si sunt crescuti cu bun simt.

Ca parinte ma simt prost, agresat, pus intr-o lumina ciudata si mai mult decat atat simt ca al meu copil este luat in vizor de niste persoane mature care judeca un copil ca pe un adult. Cred ca aceste mesaje puse pe un grup oficial ii va face sederea incofortabila pentru urmatoarea perioada.

Eu nu mai pot sa traiesc in societatea asta fara sa actionez in vreun fel. Sunt cetatean, am drepturi, traiesc intr-un asa zis stat de drept si nu pot lasa sa treaca situatiile pe care eu le consider nedrepte indiferent de dimensiunea lor.

Mai mult decat atat, comportamentul si modul de expunere mi se pare unul total eronat.
Din punctul meu de vedere trebuia sa fim noi contactati ca si parinti de catre ceilalti parinti ori de catre insititutie, sa ni se aduca in vedere situatiile astea din timp si sa le rezolvam impreuna nu sa fie expusa situatia in genul asta pe grup.

Mie imi suna toata treaba asta fiind in zona de Cyber Bulling, Public Shaming, Calomnie, etc

Ce parere/pareri aveti ?

Cu stima,
Alexandru

Buna ziua,

Verific si revin pe subiect.

Cu bine,
Buna ziua,

Politica gradinitei de stat la care ne ducem copiii este ca la ora 09:00 fix sa inchida portile si sa nu mai permita accesul nimanui.
Astazi am ajuns ,din motive obiective, la ora 09:03 si nu mi-a fost permis accesul cu cei doi copii asadar ei nu au mai avut parte de educatie iar noi ca si parinti am avut ziua data peste cap.
Intrebarea mea este daca au dreptul legal sa faca acest lucru. Daca exista vreo modalitate legala prin care poate fi fortata o anumita flexibilitate (nu haos) cu privire la situatiile de genul asta.
Intentia nu este sa intarzii dar se pare ca sunt situatii in care se intampla.
Nu cred ca este ok sa fim lasati pe afara.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns ! Voi face si o sesizare in acest mod dar sunt curios cum pot aborda situatia din punct de vedere legal, prin avocat.
Pe data de 30.10.2023 am cazut si m-am accidentat la genunchiul drept.
Am ajuns la primiri urgente in cadrul spitalului Universitar, in aceeasi seara cu accidentul.
La urgente mi-a fost facuta radiografia, apoi am ajuns la sectia de ortopedie unde am fost examinat fizic impreuna cu analiza radiografiei.
Concluzia doctorului a fost ca am entorsa de genunchi iar recomandarea acestuia a fost sa imi fac programare la o clinica privata (recomandata de el) pentru o a doua examinare si eventual pentru emiterea unei trimiteri catre RMN.
Dupa ce am ajuns la clinica privata (dupa o saptamana de la urgente), am facut si RMN ( la o clinica de imagistica) in urma caruia am primit interpretarea: Fractura platou tibial de grad 3 + ruptura partiala de ligament LIA.

Simt ca ceva nu este in regula aici:

1. De ce nu mi-a fost data trimitere catre RMN direct de la medicul spitaului UNiversitar ? De ce a trebuit sa astept 2 saptamani pana la RMN ?!
2. De ce nu m-au diagnosticat cu fractura de platou tibial in urma radiografiei ?

Ii pot actiona in vreun fel, in judecata ?

Multumesc,
Buna ziua,

Pentru a afla cateva informatii ce tin de inmatriculare incerc cu disperare sa intru in contact telefonic cu cei de la DRPCIV Bucuresti. Am sunat de nenumarate ori pe numarul oficial ce apartine de aceasta institutie publica. In mod constant telefonul ori suna ori suna ocupat dar niciodata nu raspund.
Deoarece consider lipsa de raspuns o palma peste fata doresc sa stiu daca si cum poate fi actionata in instanta o institutie publica, in acest caz DRPCIV Bucuresti, pentru ca nu raspund la telefon.
Mi se pare foarte urat ca ei sa fie ignoranti si sa scape basma curata in contextul in care sunt un cetatean corect. bun platnic iar ei trebuie sa ma serveasca intr-un mod decent.
Astept cu interes un raspuns.

Cu bine,
Alexandru Bisericanu
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns !
8110 - Oferim servicii de mentenanta tehnica si curatenie profesionala.
Exista o modalitate legala de a plati pe ziua lucrata ?

Situatia este urmatoarea: Firma la care lucrez ofera servicii de curatenie asadar avand in vedere situatia cu refugiatii din Ucraina am primit solicitari de angajare/colaborare dar cu plata la zi.
Noi nu suntem pregatiti sa oferim plata in avans deoarece fluctuatia angajatilor este foarte mare in acest domeniu dar am fi dispusi sa platim la zi, daca este posibil.

Multumesc,
Buna ziua,

Reprezint o firma SRL neplatitoare de TVA.
Editez un contract de colaborare in care am pus ca anexa si oferta acceptata de client.
Sumele au fost trecute in genul: 1000 RON.
Nu am mentionat cu sau fara TVA iar juridicul lor mi-a precizat sa mentionez asta.
Trebuie mentionat avand in vedere ca nu sunt platitor TVA ?

Multumesc