avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Trimitere in judecata spital public Universitar - mod ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Trimitere in judecata spital public Universitar - mod ciudat de abordare si diagnosticare

Pe data de 30.10.2023 am cazut si m-am accidentat la genunchiul drept.
Am ajuns la primiri urgente in cadrul spitalului Universitar, in aceeasi seara cu accidentul.
La urgente mi-a fost facuta radiografia, apoi am ajuns la sectia de ortopedie unde am fost examinat fizic impreuna cu analiza radiografiei.
Concluzia doctorului a fost ca am entorsa de genunchi iar recomandarea acestuia a fost sa imi fac programare la o clinica privata (recomandata de el) pentru o a doua examinare si eventual pentru emiterea unei trimiteri catre RMN.
Dupa ce am ajuns la clinica privata (dupa o saptamana de la urgente), am facut si RMN ( la o clinica de imagistica) in urma caruia am primit interpretarea: Fractura platou tibial de grad 3 + ruptura partiala de ligament LIA.

Simt ca ceva nu este in regula aici:

1. De ce nu mi-a fost data trimitere catre RMN direct de la medicul spitaului UNiversitar ? De ce a trebuit sa astept 2 saptamani pana la RMN ?!
2. De ce nu m-au diagnosticat cu fractura de platou tibial in urma radiografiei ?

Ii pot actiona in vreun fel, in judecata ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 12:28, 14 Noiembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Majoritatea medicilor care profeseaza in spitalele de stat sunt parteneri , colaboratori sau detinatori ai clinicilor private si au tot interesul sa va trimita acolo . Puteti face plangere impotriva medicului la colegiul teritorial la care este inscris , care o va inainta la Biroul executiv al Consiliului national al Colegiului Medicilor din Romania .
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
Etsy123, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns ! Voi face si o sesizare in acest mod dar sunt curios cum pot aborda situatia din punct de vedere legal, prin avocat.
Dacă deschideați link-ul de mai sus ati fi văzut acolo toate posibilitățile pe care le aveți .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de servicii medicale de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat? andomar andomar Pot beneficia de servicii de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat ? Am alunecat si am o problema cu un picior entorsa sau chiar fractura iar ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)
Posibil caz malpraxis? User4567 User4567 Buna ziua! In urma unei căzături am ajuns la spitalul de urgenta al orașului în care locuiesc cu dureri puternice de cot. Am fost trimis la radiografie ... (vezi toată discuția)