In urma cererii pe care am facut-o catre O.C.P.I. Prahova prin care am solicitat identificarea numarului cadastral si numarului de carte funciara dupa numele proprietarului,acestia mi-au raspuns ca nu se pot identifica imobilele detinute de respectivul proprietar intrucat in cuprinsul cererii nu este mentionat CNP-ul acestuia.Ce se intampla in cazul in care nu cunosc CNP-ul ci doar numele proprietarului in conditiile in care in formularul(descarcat de pe site-ul OCPI.) prin care s-a solicitat identificarea nr.de cadastru si carte funciara nu este precizata obligativitatea de a mentiona si CNP-ul proprietarului. Multumesc.
Mulțumesc.Evident că trebuie făcut certificat de moștenitor suplimentar dar întrebarea este dacă trebuie făcute cele două succesiuni la fiecare suplimentare a masei succesorale,ținând cont de faptul că nu se știa inițial întreaga masă succesorală. Mulțumesc.
Buna ziua.Pentru a putea dezbate succesiunea dupa bunicul meu au fost necesare incheierea a doua succesiuni una de la bunicul meu la mama(fiica lui decedata ulterior) si cealalalta de la mama la mine.Ambele succesiuni au fost fara valoare economica pentru ca nu stiam cu exactitate masa succesorala a bunicului.Asadar s-a eliberat certificat de mostenitor atat dupa mama cat si dupa bunic.Nelamurirea mea se refera la cerinta notariatului la care s-au incheiat succesiunile dupa ce am venit cu un bun ce a apartinut bunicului pentru a fi facuta, suplimentarea la certificatul de mostenitor,asadar cerinta de a mai face dinou doua succesiuni pentru bunul respectiv.Pai daca mai sunt necesare si alte suplimentari ulterioare a masei succesoralew trebuie sa fac de fiecare data cele doua succesiuni si evident sa platesc de fiecare data doua succesiuni?
Buna ziua. Pentru a putea culege mostenirea bunicului meu(tatal mamei mele) am declarat la notar ca mama a acceptat tacit mostenirea dupa acesta.Problema este ca mama a decedat ulterior la 2 ani dupa bunic.In cazul in care apare un litigiu,cineva imi cere in instanta sa dovedesc acceptarea tacita a mostenirii de catre mama, cum pot dovedi acest lucru daca aceasta este decedata Deci cu alte cuvinte instanta poate cere,mostenitorilor unei persoane dovezi ale acceptarii tacite de catre aceasta a unei mosteniri la care era indreptatita ca fiica Multumesc.
Mulțumesc dar nu am făcut nimic din ceea ce ați menționat dvs.Cat despre promisiunea către altă persoană, aceasta poate fi fost și verbala, și făcută și aceasta în termenul de opțiune succesorală? Mulțumesc.
Am înțeles.Dar mă neliniștește puțin faptul că am dat declarația de acceptare tacită însă din cauza unor circumstanțe nefavorabile nu am mai ținut legătura tatăl meu o perioadă destul de lungă de timp, astfel încât nu știu cum o să pot dovedi mai exact această acceptare tacită.
Ce se întâmplă în următoarea situație? Eu sunt moștenitorul de gradul 1 al părinților mei in urma cărora a rămas un apartament cu doua camere (dupa ce a decedat și tata mama a decedat anterior) . Succesiunea nu am făcut-o și a trecut termenul de opțiune succesorală de 1 an.Acum fratele țaței a făcut o declarație de acceptare expresă a succesiunii in termenul legal de un an și îmi contestă mie calitatea de moștenitor,l Am fost la un notar care m-am pus să completez o declarație de acceptare tacită dar a suspendat dezbaterea succesiunii urmând că aceasta să fie dezbatuta in instanță Credeți că are vreo șansă fratele țaței? Mulțumesc.
Aș vrea dacă se poate să mă lămuriti in următoarea situație:In urma decesului mamei mele au rămas o garsoniera și alte bunuri.Eu am renunțat la moștenire pentru ca sora mea sa poată deschide ea ulterior succesiunea astfel încât să se poată folosi in totalitate de moștenire în special de garsonieră) Acum aceasta a decedat la rândul ei astfel încât moștenirea a rămas din nou liberă.In situația aceasta pot să deschid succesiunea după sora cu toate că am renunțat inițial,ea a acceptat o dar ulterior a decedat.Multumesc anticipat.