Buna ziua.Pentru a putea dezbate succesiunea dupa bunicul meu au fost necesare incheierea a doua succesiuni una de la bunicul meu la mama(fiica lui decedata ulterior) si cealalalta de la mama la mine.Ambele succesiuni au fost fara valoare economica pentru ca nu stiam cu exactitate masa succesorala a bunicului.Asadar s-a eliberat certificat de mostenitor atat dupa mama cat si dupa bunic.Nelamurirea mea se refera la cerinta notariatului la care s-au incheiat succesiunile dupa ce am venit cu un bun ce a apartinut bunicului pentru a fi facuta, suplimentarea la certificatul de mostenitor,asadar cerinta de a mai face dinou doua succesiuni pentru bunul respectiv.Pai daca mai sunt necesare si alte suplimentari ulterioare a masei succesoralew trebuie sa fac de fiecare data cele doua succesiuni si evident sa platesc de fiecare data doua succesiuni?
Certificatul de moștenitor face dovada calității de moștenitor și a dreptului de proprietate al moștenitorilor acceptanți asupra bunurilor din masa succesorală, în funcție de cota-parte care se cuvine fiecăruia. Este firesc să fie făcut un certificat de moștenitor suplimentar.
Mulțumesc.Evident că trebuie făcut certificat de moștenitor suplimentar dar întrebarea este dacă trebuie făcute cele două succesiuni la fiecare suplimentare a masei succesorale,ținând cont de faptul că nu se știa inițial întreaga masă succesorală. Mulțumesc.
Succesiune
zoltan_zoltan
Buna ziua,
daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)