avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate ALidia23

Activitate ALidia23

Vă mulțumesc Doamna Avocat pentru răspuns prompt. Încercăm la alt notar să dezbatem succesiunea. O zi frumoasă
Bună ziua Doamna Avocat Mădălina Moceanu!
Noi ne.am prezentat cu toate actele la notarul din zonă unde a avut tata ultimul domiciliu. Doamna notar le.a verificat și ne.a îndrumat să facem cadastru și intabulare pe bunurile care nu au, copie legalizata după certificatul de naștere a mostenitorului care a renunțat la succesiune printr-o declarație notarială, corectarea greșelilor din documente(în Titlu de proprietate este scris greșit numele tatălui în loc de Alixandrescu Ioan este scris Alexandrescu Ion și în toate documentele de judecată primite după dezbaterea moștenirii de la părinții tatălui meu la fel este greșit numele în loc de Ioan este scris Ion).
Ne.am interesat și noi nu putem face cadastru și intabulare, referitor la titlu de proprietate ne.am adresat primăriei și așteptăm un răspuns 2-3luni, pentru celelalte greșeli am înțeles că cei doi martori vor confirma că Alixandrescu Ioan este aceeași persoană cu Alixandrescu Ion. Nu înțeleg de ce notarul nu ne.a spus acest lucru.
Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarația este dată de frate la un notar și noi am mers la alt notar pentru dezbatere succesiune. Acolo ne.a verificat documentația și ne-a cerut cadastru și intabulare pe bunurile care nu au(casă +2 ha fânețe) copie legalizată după certificatul de naștere a celui care a renunțat printr-o declarație notarială, rectificare titlu de proprietate(este scris greșit numele tatălui, ne.am prezentat la primărie și așteptăm răspuns am înțeles ca durează în jur de 2-3luni poate mai mult), după completarea actelor să ne prezentăm la birou. Este al doilea notar la care am mers.... Primul s.a "împiedicat" de divorțul fără partaj, al doilea documentele, cred că vom încerca la alt notar și poate al treilea va fi cu noroc. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. O zi frumoasă
Noi putem face succesiunea la notar dacă este intelegere. Poate fi vreo piedică divorțul.
Mulțumesc
"Important! Codul civil impune ca, la momentul deschiderii mostenirii, sa nu existe intre sotul decedat si sotul supravietuitor o hotarare definitiva de divort. Prin urmare, va mosteni si sotul supravietuitor care se afla in plin proces de divort, atata timp cat acesta nu s-a finalizat prin hotarare definitiva. "

În situația mea există între părinți o hotărâre definitivă de divorț fără că ei să fi împărțit bunurile.... Peste tot în lege scrie negru pe alb soțul supraviețuitor primește.
Dacă fratele meu a renunțat la succesiune printr.o declarație notarială ne mai trebuie la dosar copie legalizată după certificatul lui de naștere.
Ce răspuns să îi dau notarului unde vrem să facem succesiunea că ne cere cadastru și intabulare pe bunurile tatălui. Am încercat să le facem dar noi nu suntem proprietari, după succesiune ne elibereaza notarul un certificat de moștenitor și pe baza lui facem cadastru și intabulare.
Să mergem la al treilea notar?
Să deschidem succesiunea în instanță?
Este diferență mare la preț între o succesiune la notar sau în instanță?
Mulțumesc
Art 108 din Procedura succesorală Legea 36/1995
În succesiunile care privesc bunurile comune ale autorului succesiunii și ale soțului supraviețuitor, cotele de contribuție ale acestora la dobândirea bunurilor și asumarea obligațiilor se stabilesc prin acordul moștenitorilor consemnat în încheierea finală sau, după caz, în actul de lichidare încheiat în formă autentică.
Vă rog să-mi explicați la ce se referă.
Mulțumesc
Din 2012 tot încercăm să dezbatem succesiunea și nu suntem cu actele la zi.... Trebuie să schimbăm titlu de proprietate că este greșit numele tatălui, să facem cadastru și intabulare pe bunuri, să cerem copie după certificatul de naștere legalizat la moștenitorul care a renunțat la succesiune(când a făcut declarația a zis ca este suficientă declarația)... Nu știm ce să facem... Dacă aș ști exact legile mi.as cere drepturile.... Dar asa trebuie să ne supunem. Mulțumesc
Vă mulțumesc

De la biroul notarial unde vrem să dezbatem succesiunea ne cere acest lucru. Toate cadastrele să fie actualizate iar bunurile care nu au cadastru să le facem.... S.a uitat peste documente și pe o bucată de hârtie ne.a scris ce lipsește. Când avem totul pus la punct să ne întoarcem pentru dezbatere Mulțumesc

Bună ziua!
Tatăl meu este decedat din 2012, nu am dezbătut succesiunea de pe urma lui. Zilele acestea am caut în acte deoarece vrem să mergem la un notar, și am găsit un carnet de depuneri Cec bank pe numele tatălui unde specifică că la data de 31.01.2012 tatăl meu a depus o sumă de bani, până astăzi eu nu am știut de existenta lui. Ce trebuie să facem noi, să anunțăm banca?
El avea și un card la Raiffeisen unde ii întra pensia de acest lucru am știut, am anunțat banca și au blocat cardul. Mulțumesc