avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate MarianG111

Activitate MarianG111

Am înțeles. Mulțumesc frumos .

gi-jane2 a scris:

nu mai bine o luam contret de la inceput?
se imparte valoarea la 2, fiecare ar lua 65 mii, datoria ar fi de 20 mii pt fiecare, deci din valoarea casei de 65 de mii, ii retineti 20 mii cat ar trebui sa dea rate , deci 45 mii ar fi sulta daca se va imparti egal.
exista si alt fel de calcul, puteti sa obtineti casa, creditul si sa ii dati sulta dupa cum s-a contribuit la achizitionarea casei pana la partaj


Deci haideti sa luam concret. Casa e 130.000 , datoria e 40.000 euro , real vorbind . Eu doresc sa raman in casa . Scadem din 130.000 , 20.000 jumate datorie ramane 110.000/2 , 55.000 euro trebuie sa-i dau eu . Dupa care rata va venii in continuare , ea nu va mai plati rata ca nu o mai intereseaza logic , casa fiind cu ipoteca eu voi fii obligat sa platesc in continuare nu jumatate ci toata rata . Sunt convins 100% ca nu va mai plati , iar eu pe urma in urmatorii ani nu voi mai plati 20.000 euro , ci 40.000 euro , aici nu inteleg eu cum sta treaba , cum imi recuperez eu dupa finalizare jumatate din rata pentru ca ea categoric nu va mai plati rata si o voi plati doar eu .
Daca aleg sa vand casa dupa terminare si ii dau la fel 55.000 si eu vand casa cu 130.000 , de acolo is ia banca 40.000 euro si raman cu 90.000 - 55.000 ce i-am dat ei , deci raman cu 35.000 euro .
dar casa valorand 100.000 si rata va trebuii platita de mine in cotinuare ( cei 20.000 ) , de ce ar trebuii sa-i dau bani si din rata daca o voi plati eu in continuare in decursul anilor? casa fiind luata cu ipoteca ? Normal nu ar trebuii sa se scada din 50.000 , 20.000 ?
Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , se scade din valoarea casei rata? Se poate prelua rata pe mine si sa se scada diferenta ce mai trebuie platita? Exemplu daca , casa e 100.000 euro si mai e de platit 20.000 euro , se scade din 100.000E , 20.000 euro , iar din 80.000 va trebuii sa dau procentaj celuilalt? Am auzit doua variante diferite si am nevoie de ajutorul vostru. Multumesc
In regula. Multumesc tare mult. As mai avea o intrebare legata de inregistrarile audio . Se iau in considerare? Am inregistrari audio unde se vorbeste foarte clar si recunoaste fostul sot tot , si cati bani am investit eu proprii in casa , etc etc , fiind din 2021 inregistrate atunci nu era asa aprins pe mine , acum nu mai recunoaste nimic , chiar daca am dovezi clare . Se iau in considerare si sunt importante inregistrarile audio? Multumesc!
Martori partaj judiciar cost taxa timbru.
Buna ziua. Pentru partajul judiciar ce fel de martori am nevoie? Am avut prima intalnire cu avocatul la care i-am explicat cazul , e vorba de un apartament vandut care a fost 1:1 al meu , cumparat casa cu banii din apartament si renovat casa . Inca nu am dar verdictul avocatului , pretul fiind de 7000 ron + taxa de 3% , e cam mult , el mi-a spus ca e clara treaba pentru ca se vede ca in momentul in care am vandut apartamentul am si cumparat casa si am inceput sa o renovam , am facturi ( nu foarte multe , dar cu sume mari de bani ) , centrala , calorifere , chestii de la dedeman din perioada aia , nu am tinut chiar tot ca nu m-am gandit ca se ajunge aici , dar cu toate astea mi sa spus ca am nevoie de 3 martori . e putin cam greu pentru ca ma gandesc ca , lumea nu prea ar vrea sa vina , eventual 2 as putea sa fac rost dar unul ar fii o verioasara primara ( am inteles ca e gradul 4 , si martorii trebuie sa fie peste gradul 3 , deci verisoara ar putea sa vina , iar aici am nevoie de confirmarea din partea voastra . E atat de important martorii pentru ca va dati seama ca nu exista om care sa fii fost de fata in momentul in care am cumparat materialele , etc , mai ales ca nu au prea fost prieteni la noi in casa , prea putini care nu stie nimeni exact situatia noastra . Se poate pierde cazul daca am toate dovezile prin care eu am bagat banii in casa din apartament , dar as avea doar un martor sau maxim 2 ?
Buna ziua , va rog sa ma ajutați în legătură cu depunerea contestației la antifrauda . Am avut un control, iar decizia mi a fost comunicata in 07.03.2023 , am platit debitele , dar cu cei ce am vorbit de la ANAF au spus sa depun si o contestatie si daca mi se refuza sa merg în instanta ca am șanse foarte mari sa câștig.
Cei de la anaf spuneau sa trimit pe email ul celor de la antifrauda contestatie scrisa si scanata , este ok sa fac asta sau e alt demers? Mai am doar astăzi si maine drept sa contest . Multumesc
Răspuns la discuția Impunere ANAF PFA
Multumesc. O sa depun contestație.

george-neagu a scris:

Dacă va considerați nedreptățit, puteți sa contestați procesul verbal de control, dacă va aflați în termenul legal. Aici poate ar fi indicat sa apelați la un contabil căruia sa-ii prezentați actele contabile pentru aceasta perioada supusa controlului și care sa va întocmească în scris susținerea contestației.
Acum cu neplata, pentru ca nu vreți sau nu puteți, se poate ajunge pana la executări silite.

Buna ziua. Am o problema cu un PFA .
Am PFA în domeniu ride sharingului Bolt Uber.
În urma controlului Anaf mi au tăiat cheltuieli + mi au pus 50% doar motorina si mi sa pus o decizie de impunere de 26.000+ probabil dobânzi, nu știu exact suma totala LEI pentru 2020 si 2021 .
Ce varianta am daca nu am cum sa plătesc suma asta si nici nu as vrea . E un abuz ordinar din partea anafului . Cu prima ocazie o sa plec din tara asta de rahat unde statu te jupoaie de viu . În loc sa ajute tinerii, ii nenorocesc .
Eu n am strâns 26.000 lei la cat s au scumpit toate si ei ma pun sa le plătesc obligații ca am depășit plafon , eu defapt nu l am depășit, dar au făcut ei în asa fel sa il depășesc.
Partaj caz complicat.
Eu stau cu maicamea si cu prietena mea intr-o casa cumparata de ea si fostul sot insa .
50% din casa a fost amenajata din bani proveniti din strainatate de la un prieten de al meu , el a avut o datorie fata de mine si mi-a trimis aproximativ 40.000 euro cu care am amenajat casa .
Acum maicamea si cu fostul sot au divortat si el vrea 50% din casa cea ce nu e corect , deoarece casa valora 80.000 euro cand a cumparat-o cu mama mea , iar acum valoreaza peste 120.000 .
Prin partaj judiciar , se poate cere cota mai mare pentru mama daca de exemplu prietenul meu ar da o declaratie cum ca acei bani au fost trimisi expres pentru mama mea pentru a renova casa?
Si mai am o intrebare. Noi am dori sa alegem sa ramanem in casa si sa-i platim lui sulta , iar ulterior sa o vindem ( am alege asa pentru a nu ne incurca el la vanzare , pentru ca el vrea sa vanda casa cu 180.000 ceea ce e imposibil , casa nu se vinde cu atata nici daca se mai construieste una langa ea ) .
Casa a fost cumparata cu credit ipotecar (pe el si pe maicamea de 40.000 euro iar restul banilor au fost dintr-un apartament bun comun )
Daca casa va , valora sa zicem 100.000 in urma expertizei si mama mea va castiga 60% din casa , cum ii dam lui cei 40% daca noi vindem casa dupa 2 3 luni si banca isi va lua banii inapoi ( cei 40k ) .
Stiu ca un avocat a zis ca daca ramanem in casa tot la 3 ani putem sa-l dam in judecata sa plateasca jumate din creditul impotecar , asa da , se recupereaza banii , dar daca noi vindem casa dupa 2 luni si banca isi ia banii cum mai recuperam noi jumatate daca noi ii dam 40% din 100.000 ( in cei 100.000 fiind inclusi si banii din creditul ipotecar ) ?