Societatea noastra nu a obtinut in luna august numar de inregistrare in registul operatorilor intracomunitari .A fost insa nevoita sa emita si sa primeasca facturi din spatiul intracomunitar. In ce situatie platim amenda cea mai mica? Daca nu se inregistreaza in contabilitate aceste facturi pe luna august (vor fi inregistrate in luna septembrie) si prin urmare nu depunem declaratia 390 , sau daca le inregistram pe luna august si depunem declaratia 390 maine, 15 septembrie?
Stim ca pentru nedepunerea sau depunerea ulterioara , sanctiunea este de 2% din suma achizitiilor/livrarilor de bunuri .Pentru depunerea declaratiei ,fara a avea numar de inregistrare , amenda este intre 1000-5000 lei . Este cumva posibil sa primim amenzile cumulate ? Va rog frumos ajutati-ne( acum daca se poate , doar azi nu este 15 sept)cu un raspuns corect , am tot primit sfaturi contradictorii si nu stim cum e bine sa procedam .
Multumim .O seara buna.
Sunt garant ipotecar pentru o societate aflata in reorganizare de o luna.Am garantat un credit, ca salariat, cu propria mea casa. Banca spune ca doar bunurile societatii sunt protejate de executarea silita , casa mea nu este. Cum sa procedez , ce pot eu sa fac sa nu ajung in aceasta situatie sau ce ar trebui societatea sa faca in raport cu banca pentru a gasi o solutie ? Firma are multa bunavointa dar bani nu-s deloc. Iar ratele la credite au depasit 90 de zile de neplata si cum nu se pot indrepta impotriva societatii mi-e teama ca ma vor executa pe mine. Va rog mult orice sfat e pretios si bine venit. Multumesc tuturor.
Contul societatii imi era blocat de catre fisc.Un furnizor neinspirat a prezentat la plata un cec care fusese initial lasat drept garantie( in alb). Desi eu am depus la banca suma necesara platii cec-ului ,acesta a fost refuzat la plata datorita popririi deja existente. Ma puteti ajuta ,va rog, spunandu-mi care vor fi urmarile (imediate si urmatoare) ale acestui fapt? Cum pot sa ma apar , ce argumente pot aduce in favoarea mea? Va multumesc . Ana
Am absolvit ASE Bucuresti ,specializarea finante-banci si acum vreau sa imi deschid un after school.As dori sa stiu daca aceasta pregatire imi permite sa supraveghez copiii la efectuarea temelor si a celorlalte activitati dintr-un after school. Exista un anumit numar de personal aferent unui numar de copii prezenti ? Exista undeva specificari clare si precise despre cum trebuie desfasurata activitatea intr-un after school? Orice lamurire , indrumare , sfat sau informatie in acest domeniu imi sunt de mare folos.Precizez ca detin o Intrepridere Individuala pe care intentionez sa o folosesc pentru aceasta activitate. Va multumesc tuturor. Ana