Buna ziua!
Daca un angajat primeste spor permanent pentru o limba straina si este in concediu medical toata luna se acorda acel spor in perioada concediului?
Va multumesc anticipat!
Se elibereaza fluturas de salariu dar foarte multi nu il inteleg. In primul rand este vorba de diferenta salariala care se calculeaza in functie de salariul minim brut din tara in care lucreaza si orele suplimentare care se platesc cu 75% din salariul minim brut in tara respectiva. Nu le este explicat cum se calculeaza cum se aplica sporurile si multi nu inteleg ce au in fluturas.
Va multumesc pentru raspus!
Buna seara!
Angajatorul trebuie sa ii explice salariatului cum.se calculeaza salariul? Angajatul are mai multe sporuri lunar: diferenta salariala deoarece este plecat la lucrari in alte tari din europa, ore suplimentare, spor pentru munca in atmosfera inerta, spor de noapte, de weekend etc. Problema este de fiecare data cand primeste salariul nu stie cum a fost platit. Cum s-a calculat diferenta salariala, cum s-au platit orele suplimentare etc. Conducerea le-a comunicat ca nu trebuie sa stie cum se calculeaza si nu are obligatia sa le explice. Nu mi se pare normal ( poate gresesc) ca angajatul sa nu stie cum i se calculeaza salariul. Este obligat angajatorul sa ii ofere toate informatiile legate de salarizare?
Va multumesc!
Probabil nu m-am facut bine inteleasa. Eu am fost angajata la aceasta firma. Si eu si respectivul am demisionat. Eu doar voiam sa stiu daca baiatul are dreptul sa isi ceara diploma fara sa achite contravaloarea cursului.De fapt a cerut-o dar angajatorul refuza sa elibereze.