avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Ralucutza1307

Activitate Ralucutza1307

V-am trimis acum
Trimiteti-mi un email si va raspund acolo cu minuta. Adresa e numele de utilitzator de aici @ yahoo . Com
Cu aceasta minuta ce va trimit, va duceti direct la OCPI si completati o cerere radiere ipoteca la care atasati minuta. OCPI va radia ipoteca in baza ei. Au radiat-o pt noi, iar cazul nostru era cu Banca Populara. Dvs daca aveti Bankoop, e si mai usor.
Buna ziua,

Exista, printr-o minune, cineva care ar putea sa ne ajute cu textul unor hotarari judecatoresti referitoare la falimentul Bancii Populare Romane, raportul judecatorului sindic de inchidere a falimentului si radierea bancii din Registrul Comertului? Ne luptam cu ANCPI/OCPI pentru radierea unei ipoteci care inca exista in favoarea acestei banci si ne trebuie textul acestei hotarari, care este destul de greu de obtinut pe cai normale.

Banca Populara Româna – Cooperativă de Credit a facut obiectul dosarului nr. 137/3/2001 pe rolul Tribunalului Bucuresti –Sectia a VII-a Civila. Lichidator al Băncii Populare Române – Cooperativă de Credit a fost desemnată S.C. REAL – Reorganizare, Administrare şi Lichidare SRL.

Lichidator al Băncii Populare Române – Cooperativă de Credit a fost desemnată S.C. REAL – Reorganizare, Administrare şi Lichidare SRL, subsemnatul având doar calitatea de asociat şi practician în insolvenţă. S.C. REAL – Reorganizare, Administrare şi Lichidare S.R.L. a intrat în lichidare voluntară, societatea fiind radiată la data de
26.06.2008

Prin Sentinţa comercială nr.1695/08.05.2007 pronunţată în dosarul nr.137/3/2001, având drept obiect procedura falimentului debitoarei Banca Populară Română – Cooperativă de Credit, judecătorul sindic „...aprobă raportul final de activitate iar în baza art.132 din Legea nr.85/2006 închide procedura insolvenţei împotriva debitorului Banca Populară Română - Cooperativă de Credit ...dispune radierea debitoarei din Registrul Comerţului ...”.

Recursul declarat impotriva Sentinţei comerciale nr.1695/08.05.2007 a fost solutionat de catre Curtea de Apel Bucuresti instanta ce a pronuntat decizia comerciala nr.1440R/11.10.2007, in sensul ca “respinge recursul ca nefondat. Irevocabila”. Prin respingerea recursului, debitoarea a fost radiată de la Registrul Comerţului.

Multumesc mult!
Multumesc mult!
Ne confruntam si noi cu o situatie asemanatoare. Parintii mei au descoperit recent ca la Oficiul de Cadastru exista o ipoteca imobiliara din 1998 pe apartamentul lor, detinuta de Banca Populara Romana. Aceasta banca nu mai exista din 2005/2006 cand a fost incheiata procedura de lichidare si nu mai exista nici lichidatorul SC REAL SRL. Ce se poate face ca aceasta ipoteca sa fie stearsa? OCPI refuza sa stearga ipoteca in baza hotararii de aprobare a insolventei si stergerea bancii din Reg Comertului. Nu stim de unde sa o apucam.

Domnul Mihail, va rog, imi puteti trimite si mie aceasta minuta? Adresa e fix numele meu de utilizator de aici @ yahoo . com. Multumesc mult!

Multumesc de raspuns. Aveti idee concret ce trebuie facut pentru stergerea acestei ipoteci? Nu mai exista banca, nu mai exista lichidatorul. Se aplica prevederile art 2428 din Codul Civil, si daca da, ce pasi trebuie urmati in instanta pentru a rezolva? Suntem presati de timp.
Ne confruntam si noi cu o situatie asemanatoare. Parintii mei au avut un credit la Banca Populara, care s-a stins in 2005/2006. Nici Banca nu mai exista din acel an, nici lichidatorul. Au fost stersi din Registrul Comertului. Acum, dupa 16 ani, am descoperit ca ipoteca nu a fost stearsa din cartea funciara. Nu stim cum sa rezolvam, OCPI zice ca avem nevoie de hotarare judecatoreasca. Imi puteti spune cum ati rezolvat prin instanta? Ce tip de dosar ati depus si ce ati cerut, cat a durat, etc. Multumesc mult!
Buna ziua, ati rezolvat cumva? Si daca da, cum?
Buna ziua, ati rezolvat cumva? Si daca da, cum?
Buna ziua,

Parintii mei au descoperit recent ca la Oficiul de Cadastru exista o ipoteca imobiliara din 1998 pe apartamentul lor, detinuta de Banca Populara Romana. Aceasta banca nu mai exista din 2005/2006 cand a fost incheiata procedura de lichidare si nu mai exista nici lichidatorul SC REAL SRL. Ce se poate face ca aceasta ipoteca sa fie stearsa? Exista o sentinta data in 2019 de Tribunalul Bucuresti pentru situatia similara cu ipotecile detinute Bankcoop si ANCPI anuleaza aceste ipoteci in baza acestei hotarari. Exista oare ceva asemanator pentru Banca Populara sau se poate obtine?