avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ipoteca nestearsa Banca Populara Romana
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ipoteca nestearsa Banca Populara Romana

Buna ziua,

Parintii mei au descoperit recent ca la Oficiul de Cadastru exista o ipoteca imobiliara din 1998 pe apartamentul lor, detinuta de Banca Populara Romana. Aceasta banca nu mai exista din 2005/2006 cand a fost incheiata procedura de lichidare si nu mai exista nici lichidatorul SC REAL SRL. Ce se poate face ca aceasta ipoteca sa fie stearsa? Exista o sentinta data in 2019 de Tribunalul Bucuresti pentru situatia similara cu ipotecile detinute Bankcoop si ANCPI anuleaza aceste ipoteci in baza acestei hotarari. Exista oare ceva asemanator pentru Banca Populara sau se poate obtine?
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Ralucutza1307, utilizator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 00:17, 3 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui obtinuta o sentinta similara si pentru aceasta Banca.
Multumesc de raspuns. Aveti idee concret ce trebuie facut pentru stergerea acestei ipoteci? Nu mai exista banca, nu mai exista lichidatorul. Se aplica prevederile art 2428 din Codul Civil, si daca da, ce pasi trebuie urmati in instanta pentru a rezolva? Suntem presati de timp.
Intrebarea dumneavoastra nu prea tine de insolenta, ci, mai degraba, de drept civil/carte funciara.

Poate nu ati primit raspuns pentru ca nu este adresata in sectiunea potrivita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! parintii mei au descoperit recent ca exista o ipoteca ... Ralucutza1307 Ralucutza1307 Buna ziua! Parintii mei au descoperit recent ca exista o ipoteca din 1998 pe apartamentul lor, detinuta de Banca Populara Romana. Aceasta banca nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o ipoteca pe o casa la tara la bankcoop sa fil ... Balota Valeria Balota Valeria Bună ziua! Am o ipoteca pe o casa la tara la BANKCOOP SA FIL CHIȘINEU-CRIȘ DIN 05.04.1996,va rog a ma ajuta modalitatea de radiere a ipotecii. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de ipoteca prin radierea creditoarei ipotecare calipo calipo As dori o opinie legata de situatia unei ipoteci imobiliare in cazul in care creditoarea ipoecara a incetat sa existe printr-o sentinta a judecatorului sindic ... (vezi toată discuția)