avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate FCatalliin

Activitate FCatalliin

Sarbatorile legale si weekend-urile neplatite plus program de lucru schimbat fara act aditional la CIM.
Buna ziua ,as avea cateva intrebari va rog despre cateva nereguli la locul de munca , mai exat este vorba de progamul de lucru in ture care mi-a fost schimbat de aprox. 6 luni astfel ca in loc de 8 ore pe zi acum lucrez 12 si vreau sa spun ca NU am semnat nimic aditinal la contractul de munca (am copie CIM procurata recent si figurez tot cu 8h/zi ) .
La acest lucru se mai adauga si zilele de repaus saptamanal (sambata duminica) si sarbatorile nationale legale care nu mi se platesc de niciun fel , nici in natura (zile libere) nici cu sporuri nici macar ca zi de lucru normala ...nimic! , fapt doveditor prin 'fluturasul' de salariu cat si caietul cu procese verbale/mentiuni pe care il scriem /semnam la fiecare tura lucrata, presupun astfel ca sunt pontat tot la 8 ore pe zi si nu la 12.
Care este legislatia si ce pot face in acest caz??
Va Multumesc anticipat!
Da multumesc frumos , eu oricum nu ma lipesc si nu ma ancorez de calcanul vecinului cu absolut deloc , tubulatura e ff usoara , cat despre daune..... mai mult decat cele care mi le-a cauzat el mie prin 'violarea intimitatii cu acel geam de vedere (spionaj) facut in curtea mea eu nu cred ca nu il voi depasi pe el.
Este nevoie de autorizatie pentru instalarea unei tubulaturi (de tip cos) pentru aerisirea locuintei?
Buna ziua , doresc sa stiu daca am nevoie de o autorizatie ceva pentru instalarea unei tubulaturi de plastic sau tabla pentru aerisirea locuintei . Vreau sa mai specific inca un lucru ff important, in cazul in care tubulatura de aerisire obtureaza partial fereastra vecinului care este in calcanul casei lui lipit de calcanul casei mele , practic casele fiind lipite spate in spate ,casa lui fiind noua cu etaj iar fereastra lui situata deasupra acoperisului meu si cu vederea in cureta mea (mentionez
ca fereastra respectiva este oscilobatanta de vedere NU de lumina si facuta fara acordul meu) . Asadar, imi trebuie ceva autorizatie ptr montarea acelei tubulaturi din plastic pentru aerisire??
Cum trebuie facut si unde cerere sau sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale vacante???.....Mai exact este vorba despre un apartament din cadrul unui imobit al carui proprietar a decedat in urma cu cativa ani , acesta nemaiavand nici un mostenitor (lucru verificat). Mentionez ca scopul acestei actiuni este ca apartamentul sa intre in proprietatea primariei , pentru a evita astfel ocuparea abuziva de catre persoane dubioase. Va Multumesc!
Am uitat sa mai mentionez faptul ca nu este exista asociatie de proprietari inacel imobil pentru ca in afara de acei indivizi de la mansarda doar soacra mea este cea care locuieste ca proprietara (la etajul 1 ), vecinul de la parter fiind decedat de mult, existand doar o ruda a acestuia totat dezinteresata si fara acte de succesiune) .
Asa cum spuneaam sesizari am mai facut in trecut la primarie cat si la ENEL insa nu s-a rezolvat nimic , ...enel-ul doar a intervenit cu debransarea si o simpla amenda lucru care nu a rezolvat nimic ,persoanele in cauza racordandu-se la loc ba chiar au recus la amenintati si multe altele. Astfel ca singura concluzie la care am ajuns este aceea ca trebuiesc evacuati neaparat.
Asadar avand in vedere faptul ca nu exista asociatie acolo (soacra mea fiind singurul propietar legal care locuieste in acel imobil) poate actiona singura prin instanta pentru a rezolva situatia????.... si daca puteti va rog frumos sa ne indrumati care ar fi pasi principali pentru a demara aceasta actiune ... Va Multumesc!
Buna ziua !

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru a solutiona o problema cu care ne comfruntam de 8 ani de zile si care tinde sa se agraveze tot mai mult.
Este vorba despre imobilul in care locuieste soacra mea unde este proprietar legal .
Mentionez ca aceasta cladire este alcatuita din parter , etaj unu si mansarda .(la etajul unu locuid soacra mea).
Problema este ca la mansarda cam de 8 ani s-au stabilit abuziv fara nici un act legal doi indivizi indezirabili care produc pagube si deterioreaza permanent imobilul si facilitatile acestuia distrugand cam tot ce se poate : instalatiile electrice , de apa de canalizare …etc, acestia fiind racodati ilegali la reteaua electrica au provocat de nenumarate ori scurt circuit si alte avarii care au pus in pericol de incendiu imobilul. Am facut numeroase sesizari la politie si primarie fara niciun rezultat .
Am uitat sa specific faptul ca la acea mansarda pe care au ocupat-o abuziv acesti indivizi in trecut a locuit un batran care nu a avut nici un mostenitor ori rude ,iar acest lucru l-am verificat personal in arhive (presupun astfel ca acea mansarda este proprietatea statului/primariei)
Intrebarea mea este cum putem evacua aceste persoana din imobilul respectiv???
Va multumesc anticipat!