avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Chirac

Activitate Maria Chirac

Va multumesc mult de tot, apreciez raspunsul!
Cele bune!

remy28.03.1966 a scris:

Legea nr. 230/2007 s-a abrogat pe 28.09.2018 și nu mai poate fi invocată.
Orice proces verbal al oricărei Adunări Generale, începând din luna Octombrie 2018 poate fi anulat de orice instanță, fără a avea termen de prescripție.

Multumesc.
Am anulat o hotarare definitiv si ar fi destule consecinte.
Cred ca am nevoie de cineva care a trecut prin asta, ca sa pot ajunge la efecte.

Ma ajuta mult raspunsul, tocmai am fost la un avocat care mi-a zis de 15 zile si m-am suparat. Am chemarea de anul trecut redactata si nu indraznesc sa o inregistrez.
Cele bune!

Lumyna a scris:

Legea nr.196/2018 reglementeaza posibilitatea proprietarului de a ataca in fata instantei de judecata hotararile adunarii generale. Legiuitorul nu a prevazut un termen in care astfel de acte pot fi atacate si prin urmare, norma generala, ne precizeaza ca nulitatea absoluta a unui act poate fi solicitata ORICAND. Hotararea adunarii generale reprezinta actul principal iar comitetul executiv si presedintele pun in aplicare hotararile luate, prin emiterea sau semnarea unor acte, acte ce sunt accesorii actului principal. Ca urmare a anularii actului principal, actele subsecvente sunt anulabile, cu toate consecintele (de exemplu: repunerea partilor in situatia anterioara, recalcularea listelor de intretinere, returnarea unor sume de bani etc). Cele de mai sus sunt consecinte civile, putand exista insa si consecinte de ordin penal.

imi puteti spune care e diferenta intre a cere nulitatea absoluta a hotararii (cea imprescriptibila) si intre a cere anularea hotararii AG? Eu am o hotarare din 2019 pe care de 1 an vreau sa o anulez, insa nu indraznesc. Multumesc.
Buna ziua,

Pentru a cere in instanta, prin obligatie de a face, actualizarea actelor constitutive ale unei asociatii de proprietari, trebuie sa existe neaparat o cerere a mea catre conducerea asociatiei?
Este legea, art 104 si art 17 L196/2018, care obliga la actualizare, mai e un control al primariei in care s-a dat aceasta masura (in 2021) si mai sunt 2 AG in care s-a votat actualizarea, dar nu s-a facut nimic practic.

Multumesc mult.
Si totusi, sa infiintezi o asociatie pe baza unui acord de asociere care nu descrie corespunzator proprietatea, deci nici membrii de la infiintare, nu mi se pare ok. Eu, ca proprietar care cumpar la mai multi ani dupa infiintare, ar fi trebuit sa pot face ceva in privinta documentului.
Buna ziua. Va multumesc pentru amabilitate. Tocmai asta e problema: ca nu avem cu cine sa vorbim la adunarile generale. Este un condominiu foarte mare si sunt prinsi foarte bine in scaune, atat de bine incat adunarile generale sunt simple spectacole. Cand le fac, ca anul acesta nu au facut.
Nu avem acces la lista de membri, nu ne putem rupe de asociatia mare, nu actualizeaza nimic la judecatorie.
Primaria e...primarie...
Etc

Buna ziua,
Se poate anula acordul de asociere al unei asociatii de proprietari (acord mai vechi de 3ani) daca nu e facut conform legii?
Anularea acordului poate avea impact pe desfiintarea asociatiei, asa incat sa fie cazul sa se reinfiinteze?
Multumesc.
Buna ziua, stiti sa fie o lege care sa impuna debransare? La noistiu ca nu sunt debransati.
Multumesc.

vali m a scris:

''... trece in lista 0 la apa calda si caldura la o persoana...care are centrala de apartament....'' Pai daca are centrala, nu plateste apa calda si caldura.
Odata montata centrala in apartament, nu mai poate avea acces si la centrala de bloc...nu are cum.


Buna ziua,

E vorba de lista de plata, de intretinere.
E vorba despre un administrator care trece in lista 0 la apa calda si caldura la o persoana cu influenta care, in mod normal, are centrala de apartament. Administratorul are obligatia sa citeasca lunar contoarele, prin contract.
Pe de alta parte, persoana influenta (presedintele de asociatie) are acces la apa calda si caldura din 2 surse: centrala de bloc si centrala de apartament, insa nu consuma gaz, avand contorul de gaz pe hol.
Contoarele sale de apa si caldura ale apartamentului sunt tot pe hol, dar sunt incuiate. Administratorul nu vrea sa dea citirile acelui apartament, desi sunt cerute de alti proprietari

Cum se formuleaza plangerea catre parchet? In ce fapta penala se incadreaza? Multumesc.

Buna ziua,
In complexul rezidential in care stau asociatia a incheiat fara sa respecte legea - sustin eu- un contract de reclama si apoi a impanzit complexul cu afise de dimensiuni mari, perforand peretii si montand rame in lifturi prin perforare. Dupa plangere la politie vizand Distrugerea, a fost clasata, pentru ca exista contract intre asociatie si firma, iar asociatia nu a facut plangere, ca persoana vatamata. Are sens sa fac revenire pe dosar, la parchet? Totusi, eu am calitate de proprietar ( in comun cu altii), proprietatea nu e a asociatiei. Reclamele au fost date jos inainte de terminarea contractului ( dupa plangeri), insa nicio autoritate nu a raspuns nimic privind legalitatea incheierii acestuia. Multumesc.