Multumesc.
Am anulat o hotarare definitiv si ar fi destule consecinte.
Cred ca am nevoie de cineva care a trecut prin asta, ca sa pot ajunge la efecte.
Ma ajuta mult raspunsul, tocmai am fost la un avocat care mi-a zis de 15 zile si m-am suparat. Am chemarea de anul trecut redactata si nu indraznesc sa o inregistrez.
Cele bune!
Lumyna a scris:
Legea nr.196/2018 reglementeaza posibilitatea proprietarului de a ataca in fata instantei de judecata hotararile adunarii generale. Legiuitorul nu a prevazut un termen in care astfel de acte pot fi atacate si prin urmare, norma generala, ne precizeaza ca nulitatea absoluta a unui act poate fi solicitata ORICAND. Hotararea adunarii generale reprezinta actul principal iar comitetul executiv si presedintele pun in aplicare hotararile luate, prin emiterea sau semnarea unor acte, acte ce sunt accesorii actului principal. Ca urmare a anularii actului principal, actele subsecvente sunt anulabile, cu toate consecintele (de exemplu: repunerea partilor in situatia anterioara, recalcularea listelor de intretinere, returnarea unor sume de bani etc). Cele de mai sus sunt consecinte civile, putand exista insa si consecinte de ordin penal.