avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate andrey23ken

Activitate andrey23ken

Declararea persoanelor la intretinere.
Buna ziua,
Conf legii 196/2018 sunt putin confuz , proprietarii trebuie sa declare numărul de persoane care locuiesc in apartament pe o perioada mai mare de 15 zile. Aceste 15 zile cum sunt calendaristice una dupa alta? sau 15 zile aleatoriu? In lege nu este specificat cum sunt aceste 15 zile.
Multumesc.
Va multumesc.
rog daca ma puteti ajuta si cu a doua intrebare:
Si a doua intrebare , nu am vazut in mediul online o lege sau HCL care sa ateste de la ce varsta se trec copii la intretinere ( doar o lege ramasa in aer - fara vot final )

ynocentta a scris:

Este problema delicata care este bine de solutionat de catre presedintele de asociatie impreuna cu politistul delegat cu acces la cartea de imobil,unde trebuie sa fie consemnati toti locatarii care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau permanent in imobilul de locuit in comun

Asociatie de proprietari - declarare numar persoane.
Buna ziua,
Care este modalitatea legala ca proprietarii sa isi declare corect nr de persoane? Din ce am vazut in legea 196/2018 proprietarii sunt obligati sa declare numarul de persoane care locuiesc in apartament pe o perioada mai mare de 15 zile lunar. Stim prea bine ca multi incearca sa eschiveze sa nu declare corect si se trec 1 persoana! Presedintele se poate duce la usa proprietarului singur sa il puna sa semneze o cerere modificare nr persoane daca are doar inforamtii verbale? Sau la fiecare caz presedintele trebuie sa discute cu Politistul de proximitate? Cum vedeti voi o solutie plauzibila? Ca doar nu incepe Presedintele sa stea la panda la usa :)
Si a doua intrebare , nu am vazut in mediul online o lege sau HCL care sa ateste de la ce varsta se trec copii la intretinere ( doar o lege ramasa in aer - fara vot final )
Multumesc
PFA Presedinte Asociatie Proprietari
Buna ziua,

Ca presedinte de bloc se poate infiinta PFA pentru contract de prestari servicii cu asociatia de proprietari?(Remunerare).

Aveti idee in privinta codului CAEN care este, in situatia in care ar trebui sa emit factura?
Din punct de vedere legal este ok PFA?

Multumesc.
Multumesc
Salutare,

Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme:

Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput (perfect de acord), acum dupa ce blocul a fost vandut in totalitate vrem sa schimbam comitetul si presedintele pus la inceput.
Presedintele (angajat dezvoltator) nu raspunde la telefon, email etc de negasit de 5 luni de zile!
Cu ajutorul Asociatiei am discutat sa folosim art.50 (b), din Legea nr. 196/2018. Folosim acest art deoarece Primaria de sector ne-a informat ca este situatie covid peste % cazuri , necesita testare , certificat covid etc pentru adunari generale in prezent.

Este ok sa folosim acest articol art.50 (b) prin informare email e-bloc cu informare/semnatura/acord pentru:
- schimbare Presedinte
- schimbare comitet
- stabilire fond rulment/reparatii
- ROI

Poate fi contestat acest articol de catre un locatar ?
Am vrut sa organizam adunare generala insa fiind situatia covid din ce in ce mai rau am ales sa folosim acest articol 50 (b).

Astept sfaturile/indrumarile voastre.
Multumesc.
Va multumesc pentru informatii.
Buna ziua,
Am nevoie de ajutor in privinta schimbarii actualului presedinte.

Complex rezidential Bucuresti
Actualul Presedinte este pus de catre dezvoltator prin P.V. in 2020 (mentionez ca nu locuieste in acest bloc)
In prezent blocul este vandut in proportie de 90% si dorim sa schimbam Presedintele actual ce nu isi indeplineste functia nici 2% , este doar pe hartie in schimb este de negasit.
Precizez ca nu au fost realizate zero adunari generale.
In total sunt 275 de apartamente, dintre care 124 sunt membrii.
Dupa multe insistente catre Presedintele din partea dezvoltatorului, este de acord sa isi dea demisia si inlocuirea dansului. Insa nu doreste sa isi dea demisia in fata locatarilor, ci scris.

Cum este cel mai indicat din punct de vedere legal procedura de schimbare?
Se realizeaza Adunare generala?
Se realizeaza adunare generala ordinara? ( insa
Se realizeaza adunare generala extraordinara?

Daca ma puteti ajuta cu pasii necesari, deoarece in mediul online din care am citit sunt pareri diferite in privinta adunarii generale ordinare vs extraordinare.

Poate prelua un locatar din bloc sustinut de majoritatea si in baza procesului verbal de demisie sa realizam adunare generala sau extraordinara sau ordinara?

Multumesc.
Buna ziua,

Locuiesc in Bucuresti Sector 6, am achizitionat in Luna Sept 2020 un apartament intr-un bloc nou, exista o asociatie din oficiu pusa de dezvoltator, si un presedinte care nu se intelege cu actuala asociatie, actualul Presedinte nu are locuinta in acest imobil ( si aici sunt bulversat ...legal ca sa fii presedinte trebuie sa locuiesti in bloc? ). Acum blocul este ocupat in proportie de 90% si am solicitat repetat mai multi locatari cartea tehnica a blocului pentru a o verifica cu o firma de specialitate, deoarece sunt cam multe nereguli in privinta acestui bloc. Incercam sa schimbam actualul Presedinte ce ne tot evita si fara implicare, si sustine ca o sa fie presedinte in acest bloc deoarece asa este un "deal" intre el si dezvoltator... pe noi nu ne intereseaza acest "deal" intre ei si nu ne dorim ca acest personaj sa fie presedinte mai ales platit, in prezent Asociatia sustine ca nu este platit din banii niostrii ci din banii Asociatiei, si aici parca prea este trasa de par....
Astazi am primit mesaj de la presedinte , ca doar asa se poate comunica cu el:

Mesaj primit:
"Exista un singur exemplar in original, care este in posesia mea, ca si presedinte, nu se ofera spre copiere. Dar este pusa la dispozitia tuturor."

Intrebarea mea este urmatoarea, cum se procedeaza , noi locatarii vrem sa copiem aceasta carte pentru a discutat cu o firma specializata pentru a verifica aceasta carte tehnica, sau cum se procedeaza pentru a analiza aceasta minunata carte tehnica?

Va multumesc.

Andrei Dragos