avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea tehnica Bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea tehnica Bloc nou

Buna ziua,

Locuiesc in Bucuresti Sector 6, am achizitionat in Luna Sept 2020 un apartament intr-un bloc nou, exista o asociatie din oficiu pusa de dezvoltator, si un presedinte care nu se intelege cu actuala asociatie, actualul Presedinte nu are locuinta in acest imobil ( si aici sunt bulversat ...legal ca sa fii presedinte trebuie sa locuiesti in bloc? ). Acum blocul este ocupat in proportie de 90% si am solicitat repetat mai multi locatari cartea tehnica a blocului pentru a o verifica cu o firma de specialitate, deoarece sunt cam multe nereguli in privinta acestui bloc. Incercam sa schimbam actualul Presedinte ce ne tot evita si fara implicare, si sustine ca o sa fie presedinte in acest bloc deoarece asa este un "deal" intre el si dezvoltator... pe noi nu ne intereseaza acest "deal" intre ei si nu ne dorim ca acest personaj sa fie presedinte mai ales platit, in prezent Asociatia sustine ca nu este platit din banii niostrii ci din banii Asociatiei, si aici parca prea este trasa de par....
Astazi am primit mesaj de la presedinte , ca doar asa se poate comunica cu el:

Mesaj primit:
"Exista un singur exemplar in original, care este in posesia mea, ca si presedinte, nu se ofera spre copiere. Dar este pusa la dispozitia tuturor."

Intrebarea mea este urmatoarea, cum se procedeaza , noi locatarii vrem sa copiem aceasta carte pentru a discutat cu o firma specializata pentru a verifica aceasta carte tehnica, sau cum se procedeaza pentru a analiza aceasta minunata carte tehnica?

Va multumesc.

Andrei Dragos
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:36, 5 Mai 2021
Conform legii, presedintele trebuie sa fie proprietar.Parca nu cred ca exista asociatie de proprietari....aveti CUI? Pare o intelegere intre presedinte si dezvoltator.
Infiintati AP si faceti adunare generala.
Buna ziua,
Nu poate fi presedinte daca nu este proprietar, doar daca asociatia este formata din mai multe blocuri si este proprietar intr-unul dintre ele.
Aveti optiunea de schimbare a presedintelui, convocati o adunare generala.
Cartea tehnica este foarte voluminoasa ca si documentatie si, da, se elibereaza intr-un singur exemplar, este foarte costisitoare operatiunea de copiere.
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari se alege dintre proprietari care detin si calitatea de membru proprietar
In speta precizati ca presedintele de asociatie nu detine spatiu de locuit sau cu alta destinatie in imobil,pe cale de consecinta ,acesta ,legal nu poate execita atributiile de presedinte de asociatie
Daca persoana in discutie nu intruneste conditiile legal impuse,hotararile acestuia pot fi contestate ,inclusiv indemnizatia lunara poate sa fie pretinsa
Asociatia sustine ca nu este platit din banii niostrii ci din banii Asociatiei,

Si asociatia de proprietari platitoare...nu este constituita din proprietarii din imobil?????
Conform disp L nr 196/2018 ,presedintele de asociatie,la cerere,are obligatia legala sa prezinte proprietarilor orice document al asociatiei de proprietari
Pe de alta parte,cartea tehnica a constructiei,o putetu solicita oficial inclusiv la serviciul urbanism din primaria teritoriala,care detine intreg dosarul constructiei
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in adunarea generala gera905 gera905 Buna ziua. 1) In recenta foaie colectica de Carte funciara a blocului nostru pe care este constituita asociatia de proprietari, am constatat ca trei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele ... Ralucia Ralucia Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele de bloc, vicepreședintele și cenzorul sa fie locatarii în același bloc. Daca administratorul ... (vezi toată discuția)
Subsol parte comuna pentru locatari tovarnischi tovarnischi Suntem proprietarii unui apartament plus cota indiviza. Subsolul blocului a fost inchiriat de fostul dezvoltator, ca sustine ca este proprietate lui. Acesta ... (vezi toată discuția)