avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor in privinta schimbarii actualului presedinte.

Complex rezidential Bucuresti
Actualul Presedinte este pus de catre dezvoltator prin P.V. in 2020 (mentionez ca nu locuieste in acest bloc)
In prezent blocul este vandut in proportie de 90% si dorim sa schimbam Presedintele actual ce nu isi indeplineste functia nici 2% , este doar pe hartie in schimb este de negasit.
Precizez ca nu au fost realizate zero adunari generale.
In total sunt 275 de apartamente, dintre care 124 sunt membrii.
Dupa multe insistente catre Presedintele din partea dezvoltatorului, este de acord sa isi dea demisia si inlocuirea dansului. Insa nu doreste sa isi dea demisia in fata locatarilor, ci scris.

Cum este cel mai indicat din punct de vedere legal procedura de schimbare?
Se realizeaza Adunare generala?
Se realizeaza adunare generala ordinara? ( insa
Se realizeaza adunare generala extraordinara?

Daca ma puteti ajuta cu pasii necesari, deoarece in mediul online din care am citit sunt pareri diferite in privinta adunarii generale ordinare vs extraordinare.

Poate prelua un locatar din bloc sustinut de majoritatea si in baza procesului verbal de demisie sa realizam adunare generala sau extraordinara sau ordinara?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
andrey23ken, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrey23ken , utilizator 22:51, 28 Septembrie 2021
Convocati AG si gata. Nici nu conteaza cum ii zice...
Dupa multe insistente catre Presedintele din partea dezvoltatorului, este de acord sa isi dea demisia

In cazul presedintelui de asociatie si a cenzorului,utilizarea termneului "demisie"este total gresit,deoarece acestia exrcita activitati in beneficiul asociatiei de proprietari in baza unui contract de mandat
Conform disp Codul Muncii,demisia este institutia care opereaza numai in cazul CIM
Legal,in conformitate cu disp L nr 196/2018,convocati adunare generala,patcurgeti procedura legal prevazuta,supuneti discutiei renuntare exercitare atributii presedinte de asociatie si alegere nou presedinte de asociatie
Se convoaca adunare generala ,cu tabel de semnaturi si daca exista proprietari care nu se afla la domiciliu se comunica convocare prin corespondenta postala cu confirmare de primire
Nu este necesar proces verbal de demisie care legal nu are nici o valoare fiind vorba despre institutia demisiei care nu opereaza in cazul presedintelui de asociatie de proprietari
Va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, am urmatoarea intrebare catre dvs cu rugamintea ... lidiaddd lidiaddd Buna dimineata, am urmatoarea intrebare catre dvs cu rugamintea de a mi da cateva sfaturi fac parte din comitetul asociatiei de proprietari.Aseara la ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Procedura demisie presedinte asociatie proprietari stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, Care este procedura demisiei unui presedinte de asociatie proprietari ? Ce trebuie scris, ce trebuie afisat, cui trebuie predat ? Multumesc (vezi toată discuția)