avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate marcela31

Activitate marcela31

Iar daca se va da o lege potrivit careia IMM-urile care nu detin radio nu mai platesc taxa, o sa fie vlabila si pentru SRL-uri?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Vacanta judecatorilor!
Multumesc frumos pentru lamuriri!
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie in ce perioada este vacanta de vara a judecatorilor.
Multumesc!
Va multumesc mult tuturor pentru informatiile furnizate!
Tatal lucreaza in sistemul urmator: e plecat 3-4 luni pe mare, sta acasa vreo 2 luni, apoi tot asa. Banii nu ii incaseaza "la negru", dar cand e in tara are venit mai mic decat atunci cand e plecat. Daca instanta cere veniturile lui pe ultimele 6 luni, evident ca nu obtine aceeasi suma de bani in fiecare luna. Ce poate face instanta?
Multumesc!
Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma divortului, copilul minor a fost incredintat mamei prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila. Tatal e navigator, deci este mai mult plecat, si, pentru ca are o functie importanta, castiga aproximativ 5000 de euro lunar. Copilului ii da 400 RON pe luna, amenintand-o pe mama ca degeaba il da in judecata, fiindca veniturile lui reale nu pot fi demonstrate.
E adevarat? Ce poate face mama ca sa afle si sa demonstreze care sunt adevaratele lui venituri si, in consecinta, sa obtina pentru copil, pensia de intretinere care i se cuvine acestuia?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția schimbare nume minor
Doamna lili5, va inteleg cand spuneti ca e anormal ca fiul dv sa nu aiba acelasi nume ca si dv, desi el NUMAI cu dv traieste in casa, insa, mi-as permite sa va sugerez ceva: incercati sa discutati cu tatal copilului si sa adaugati la actualul nume al lui si pe cel al dumneavoastra de fata. Sunt foarte multe cazuri in care copiii au doua nume, si cel al mamei, si cel al tatalui.
Eu nu impartasesc ideea potrivit careia e mai bine ca un copil sa poarte numele tatalui sau (nu inteleg de ce ar fi acesta vreodata un avantaj pentru el). Ideea asta mi se pare - imi cer scuze fata de cei care o agreeaza - ca facand parte din categoria celor de genul "cand te mariti trebuie sa fii fata mare". Totusi, daca aceasta este legea, domnii avocati nu au facut altceva decat sa va explice ce prevede ea. Poate va veti intelege cu tatal in privinta ideii pe care v-am dat-o eu. Succes!
custodie.comuna a scris:

pentru marcela31:

1) Deacord cu dumneavoastra , va invit sa asistati la o discutie intre mine si sotia mea ca de la om la om , in care sa discutam numai despre copil si nu altceva

2) Ce primeaza "dreptul la intimitate" al mamei sau interesele copilului?

3) Va felicit ca ati reusit sa ajungeti la o intelegere cu fostul sot si ati realizat ca , copilul este mai important decat dumneavoastra!


Stimate domn, va simt foarte "pornit", imi cer scuze, eu nu am vrut sa dau lectii nimanui, ci doar un sfat (si eu si fostul meu partener am primit niste sfaturi la un moment dat, pe care le-am urmat, altfel am fi fost si azi "cu cutitele unul la gatul celuilalt").
Ca sa raspund invitatiilor dumneavoastra:
1. Nu am de ce sa asist la o discutie intre dumneavoastra si fosta sotie, pentru ca nu sunt nici psiholog, nici consilier marital etc.
2. Incercati sa va puneti in situatia fostei sotii si va veti da seama ca nu v-ar conveni ca ea sa se afle in casa dumneavoastra atunci ar avea chef, pentru simplul motiv ca aveti si dumneavoastra dreptul sa traiti. Sigur ca pentru copii facem orice sacrificiu, dar nu cred ca ar fi in interesul acestuia daca v-ar vedea mereu stresat si nervos din cauza ca, in propria casa, "nu mai puteti respira".
3. Daca felicitarile adresate sunt sincere, le primesc si va multumesc; daca nuanta este peiorativa, imi cer scuze ca am incercat sa va impartasesc din propria experienta.
Nu uitati, totusi, ca niciodata vina nu apartine unuia singur!
Multa bafta!
Multumesc pentru "ghidaj", am gasit! :) Insa nu ma ajuta, intrucat, din ce observ, pot fi scutite de la plata taxei radio doar bisericile, scolile, unitatile medicale etc. O firma oarecare nu poate da declaratie pe proprie raspundere cum ca nu are radio, nici calculator sau alt receptor de radio, deci nu are de ce sa plateasca taxa asta aberanta? #-o
Buna ziua!

Imi cer scuze ca intervin, insa sunt o mama despartita de tatal copilului, iar copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare. Deci, se poate spune ca "sunt in subiect". Inteleg supararea taticilor care sunt nevoiti sa-si vada copiii doar o data la doua saptamani, inteleg si partea cu "dreptul la intimitate", invocat de mamicile care nu vor sa permita tatilor sa aiba legaturi mai dese cu copiii lor. Eu as vrea sa le sugerez tuturor parintilor despartiti sa incerce sa faca o intelegere ca de la om la om, lasand legea deoparte. Eu si tatal copilului meu, dincolo de resentimentele pe care le avem unul la adresa celuilalt, am gasit o astfel de cale de mijloc, adica si el sa poata avea o legatura stransa cu copilul, dar nici sa nu invadeze in viata mea. Nu ne-a fost usor nici noua, au fost momente tensionate intre noi, insa, in final, am reusit sa lasam orgoliile deoparte si sa facem in asa fel incat sa fie bine copilului. De aceea, daca noi doi am reusit sa gasim acea punte salvatoare (iar noi suntem amandoi persoane temperamentale), zau ca oricine poate rezolva aceasta problema! Nu uitati insa ca, daca va asezati la masa discutiilor, trebuie, in primul rand, sa incetati sa va acuzati reciproc pentru diverse chestii, apoi faceti tot posibilul sa vorbiti calm, amintindu-va ca, de fapt, copilul este mai important decat voi!
Va doresc mult succes!