avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate Geri2021

Activitate Geri2021

Act de proprietate gresit.

Apartamentul in care locuiesc a fost cumoarat in anul 1999.
Adresa care apare in act este gresita, in loc de scara 2, apare scara 1. Mutarea utilitatilor pe numele meu la acea vreme, a necesitat si prezentarea actului de proprietate si, nestiind ca este gresita adresa, noile contracte la utilitati au fost facute pe adresa din contract, cu scara 1 in loc de 2.
Sincer,, ne-am dat seama de greseala peste cativa ani, cand au scris pe usa blocului scara 2.
Cum se poate modifica aceasta greseala si unde mai exact? Am cautat pe net notariatul unde s au facut actele dar nu-l mai gasesc.
Multumesc frumos!
Cornel Vasile a scris:

Da, nu are nicio legătură cele doua situații. Angajatorul va emite decizia de încetare a c.i.m. , urmând apoi transmite încetarea în revisal.

Chiar daca inca nu si-au recuperat baza de date se pot face inregistrari in Revisal?
Nu s-au mai confruntat cu astfel de situatie, iar fata de la hr impreuna cu contabilul spun ca se va inregistra in revisal incetarea dar abia dupa refacerea bazei de date.
Imi puteti explica, va rog frumos, mai exact cum trebuie sa procedeze ca sa poata inceta contractul vineri? In revisal nu mai exista niciun angajat in prezent, deci nici eu.
Multumesc!
Buna ziua!
Sunt in perioada de preaviz, in concediu de odihna. Maine/ Joi este ultima zi de preaviz, Vineri ar trebui sa mi se inceteze contractul.
Dintr-o eroare, pe laptopul pe care se afla Revisalul s-a efectuat o formatare, reinstalare sistem, s-a pierdut baza de data.
Angajatorul a solicitat zilele trecute baza de date de la ITM, insa inca nu a primit-o.
Intrebare: daca nu o vor primi pana maine, imi vor putea inceta contractul poimaine?
Multumesc anticipat.
Buna ziua!

In acelasi subiect as avea si eu o nedumerire, nu am mai avut situatii de genul.
Dorim sa angajam o persoana cu 16 ore pe LUNA. Cum am putea sa reflectam asta in contract?

In Revisal se inregistreaza ca si: timp partial / inegal / 16 ore pe luna?
Concediu de odihna proportional ar fi 2 zile pe an. Dar inteleg ca ramane la fel cum au toti angajatii, adica 21 de zile?

Multumesc anticipat!

Buna ziua!

As avea o intrebare legat de modul de calcul.
Daca un angajat are cim perioada determinata, de 1 luna, si este trimis cateva zile in Franta, calculul raman la fel? (adica i se face media salariului pe 3 luni? sau ramane doar la 3000/22 = 136.36 lei/zi ?

Multumesc!
Răspuns la discuția Angajat arestat preventiv

Buna ziua!
La firma unde lucrez am avut, vineri dupa amiaza, o situatie speciala cu care nu ne-am mai intalnit. Unul dintre angajati (mecanic) a fost ridicat de politie (civili, cu catuse, inarmati) pentru talharie, spuneau ei.
In aceasta situatie, angajatorul ce pasi trebuie sa urmeze privind contractul de munca al angajatului respectiv? Inteleg ca poate fi suspendat dar pana cand? Primim vreo instiintare de la politie sau trebuie sa o soliciam noi?
Va multumim anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Puteti face asta.

Răspuns la discuția Detasare UK
Buna ziua!

M-ar putea ajuta cineva cu conditiile actuale (2021) impuse de UK pentru detsarea cetatenilor straini pe teritoriul lor? Detasarea va fi in baza unui contract pentru demontare utilaj. Perioada scurta (3 saptamani), o echipa de 11 angajati romani (mec. / electr.).

Multumesc anticipat!
Am inteles.
Iar faptul ca trebuie sa fie platiti cu cel putin salariul minim din tara respectiva, poate sa rezulte din salariul de baza din cim + indemnizatia de detasare de 85 eur/zi (drumul, cazarea si masa asigurate deja de firma) ?

Multumesc frumos!
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare, va rog, legat de detasare.
Atunci cand o societare din RO, care in baza unui contract de prestari servicii, trimite la un clinent din UE, pentru 10 zile sa zicem, 10 angajati, in vederea montarii unei instalatii, cum inregistram aceasta in Revisal?
Precizez ca angajatii raman cu toate drepturile in tara (vor avea si formular A1), la angajatorul din RO.

Se inregistreaza in Revisal doar detasarea si atat? (adica fara suspendare?)
Doar firma din UE/ CUI-ul/ tara si data inceput/sfarsit detasare?

Multumesc!
Răspuns la discuția negociere ccm
Buna ziua!
Pentru un colectiv relativ fluctuant, de cca 23-28 angajati, acest PROCES – VERBAL DE NEGOCIERE A CCM care are ca si concluzie finala neincheierea unui ccm din varii motive, trebuie intoctmit in fiecare an din momentul in care se depasesc 21 angajati?

Multumesc!