avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate nalbaru rodica

Activitate nalbaru rodica

320x30 zilex0,2%=19,20NU cat ați calculat dvs in sumă de lei

latka a scris:

Legea 230/2007 a fost abrogata. Acum este in vigoare legea 196/2018.
[ link extern ]
Articolul 77
(1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afișării.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere, prevăzute la alin. (1), se includ în fondul de penalități al asociației de proprietari și se vor utiliza cu prioritate pentru plata penalităților impuse asociației de proprietari de către terți, precum și pentru cheltuieli cu reparațiile asupra proprietății comune, reabilitarea termică sau consolidarea condominiului. Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere nu pot fi utilizate și în alte scopuri.

28 iulie este prima zi de intirziere (sunt 30 maxim de la afisare plus 30 de zile scadenta pentru a incepe penalizarile) . Pina pe 17 august sunt 20 de zile de intirziere.
20 X 0,2% =4% din 320 = 12,8RON

Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ptr.neplata intretinerii la o Asociatie de Proprietari?conf.legii nr.230/2007 ,art.49. Un exemplu cu date fictive.Un proprietar are o restanta de 320lei.S-a afisat pe 28 mai 2022 ,si scadenta 17 iunie 2022.30zile dupa scadenta si coeficient de 0,2%.A achitat pe 17 august2022.Ce penalitate are de plata? Va multumesc mult!
Fac copiiAm trimis la Pitești

Valenti.a a scris:

Fara acte cum dovediti ca va incadrati?

Va rog sa-mi spuneti daca copii de veterani de razboi primesc o indemnizatie conf.Legii nr.130/2020.Tatal meu a fost decorat cu medalia Crucea Comemorativa a celui de-al doilea Razboi Mondial si avansat la gradul de sergent major.Nu mai am nici un act -livret militar ,carnet de veteran etc.VA MULTUMESC SI VA DORESC SARBATORI FERICITE!
Sunt cenzor ,pensionar cu contract de mandat si imi calculeaza eronat CAM de 2,25% la suma negociata.Va rog sa-mi spuneti daca e corect si art.din Codul civil.Va multumesc mult.
pensionar cu 5 ore in functia de casier de la 1 aug.2022 va plati darile la salariu minim pe economie? Va multumesc.
Va rog sa imi spuneti daca o angajata cu 5 ore la Asociatia de proprietari are dreptul de a i se acorda suma de 200 lei,conform ORD.nr67/2022.Va multumesc mult.
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI DEPUN DECLARATIA 101 AVAND VENITURI DIN CHIRII SI ANTENE.VA MULTUMESC.
Va rog sa-mi spuneti ce se trece in Activul si Pasivul la Asociatia de Proprietari?VA MULTUMESC.
Va rog sa-mi spuneti cum putem incadra un pensionar pe post de administrator fara a plati CAS,CASS ,numai impozitul pe venituri,la o Asociatie de Proprietari.VA MULTUMESC ! .