avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Hefe

Activitate Hefe

Răspuns la discuția căsătorită cu cetățean ...
In cazul meu,la vot,pot folosi pașaportul românesc că act de identitate, impreună cu actul german de la primărie că locuiesc în Germania?

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Alegătorii cu reședința în străinătate votează pe baza unui act de identitate românesc ȘI a unui document emis de autoritățile străine care dovedește dreptul legal de ședere în străinătate pe o durată mai mare de 90 de zile:

cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie;
buletinul de identitate;
pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic;
pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic;
pașaportul simplu,...

Bună ziua.Locuiesc in Germania, căsătorită cu cetățean german.De ani de zile mi am pierdut Buletinul românesc,Am încercat să îmi fac unul nou,dar deși dețin locuință în Neptun unde plătesc anual taxele, în Mangalia la birou mi s-a spus că numai cu condiția că eu să locuiesc și să lucrez in România.Acum doresc să votez,dar n-am buletin românesc.Cum pot obține un nou buletin sau carte electronică de identitate?Eu am și cetățenie germană..Mulțumesc anticipat.
Eu doresc, ca în lunile friguroase, mama mea care locuiește încă în România, pensionară, văduvă, să vină să locuiască la mine în Germania, unde am domiciliul. Ptr obținerea formularului S1(E 121),ea trebuie să se retragă de la doctorul de familie? Dar ea va veni din nou la domiciliul ei din România ptr lunile de vara. Își va pierde pensia și dreptul de a se reînscrie la doctorul de familie? Ce se va întâmpla la reîntoarcere la domiciliul ei din România?
Dacă mama mea vine să locuiască, iarna, la mine în Germania, beneficiind de formularul E 121,când se va întoarce după 5 luni în România, își va pierde dreptul la pensie și asigurarea medicală acolo?
Bună ziua, mă numesc Mariana Volz, locuiesc cu soțul în Germania. Mama mea e pensionară, are 82 de ani și locuiește singură în România. Din luna noiembrie până în mai doresc să o aduc să locuiască la mine. Ptr obținereaformularului E 121, ea va râmâne asigurată și înregistrată în România, când se va întoarce în lunile de vară în România?