Buna ziua
In anul 2009 am realizat pe cheltuiala proprie o extindere a conductei de gaz pentru a beneficia de gaz metan pentru imobilul ce-l construiam. Am cerut raspunsul tehnic celor de la eon privind realizarea extinderei de catre ei ,mi-au zis ca pentru ei nu e o investitie economic justificata si ca trebuie sa o realizez pe cont propriu dupa care, dupa legea 351/2004, art 65, trebuie sa le-o cedez lor. Zis si facut.Am obtinut avize, aprobari, am realizat investitia cu 200.000 ron ,m-am bransat si conform contractului cu Eon le-am predat conducta. Acum dupa 2 ani a venit un alt solicitant care a inceput sa demareze lucrarle pentru a se racorda la conducta de am realizat-o initial, fara a-mi cere acordul. Intrebarea este ce solutii juridice am pentru recupera o parte din investitia initiala avand in vedere ca noul consumator a beneficiat indirect de cei 200.000 ron(extinderea realizatra de mine) ?
Va multumesc si astept raspunsul dvs
daca angajatorul plateste taxele de intrare in colegiul consilierilor juridici si te pune sa semnezi act aditional, poate sa iti ceara restituirea acestora daca demisionezi???
aceste taxe cad in obligatia angajatorului si nci nu sunt asimilate formarii profesionale deoarece nu te scoate din activitate si nic nu faci stagiu de formare de 60 de zile( in conditiile in care dupa 5 zile de la p[lata lor af fost numit definitiv)
sanse de castig in instanta???
multumesc mult. in mod constant instantele interpreteza semnarea confirmarii de primire ca o luare la cunostiinta nu ca o asumare a facutrilor si asta ma frapeaza mai ales ca in spate exista un contract si un istoric in care debitorea a platit facturile astfel trimise...
in cazul unui contract de prestari servicii se emit facturi periodice ce sunt trimise prin posta cu aviz de primire catre beneficiar.in cazul unui litigiu beneficiarul refuza plata pe motiv ca facutrile nnu sunt asumate prin semnatura....va rog sfaturi,prevederile legale,idei...
imi raspund singur :D. are! problema e urmatoarea: daca angajatorul plateste taxele pentru intrarea in ccj a unui consilier pe care l-a angajat in luna martie, iar consilierul isi da demisia in luna iulie spre exemplu...
are dreptul angajatorul sa ceara restituirea cheltuielilor facute cu respectivul angajat(consilier j) ?
speta e urmatoarea: constructie cumparata de la avas fara teren doar constructii si anumite utilaje, terenul actualmente este domeniu privat al municipiului.suntem in litigiu iar ei invoca accesiunea imobiliara artificiala, iar noi....am rasfoit cam tot ce se aplica in speta, dar se pare ca nu am avea argumente solide.
sfaturi,idei,solutii???
ce sanse,portite sau variante exista pentru dobandirea (exclus cumparare) dreptului de proprietate asupra terenului aflat sub constructiile pe care le detin deja.exista legatura cu cota indiviza asupra terenului ce o dobandeste cumparatorul unei locuinte intr-un bloc de apartamente?