avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate eugenia2008

Activitate eugenia2008

Va multumesc mult, seara frumoasa!

Cornel Vasile a scris:

Cu o luna inainte de a implini copilul varsta de 2 ani.

Da, dar nu va intra in CCC

Cornel Vasile a scris:

Sotul indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC?

Buna seara! Am nascut la data de 11.08.2021, avand in vedere ca sotul nu intra in luna tatalui, cand trebuie sa ma introc la serviciu in asa fel incat sa nu raman vreo luna fara venit? Nu mai inteleg daca cu o luna sau cu doua
Buna ziua. Am provocat un accident doar cu daune materiale ,m-am speriat si am plecat dar m,am intors, însă am avut alcoolemie 0,47 in aerul expirat si 1,15 respectiv 1,25 la sânge. Am achitat daunele materiale provocate. Am încheiat un acord cu procurorul pentru recunoașterea vinovăției care a fost respins. Nu stiu ce am de facut in continuare, imi puteti da un răspuns cu pasii de urmat? Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Sunt in proces de divort. Doresc sa contractez un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament. Pot sa fac acest lucru fără să îl împart cu sotul atâta timp cât nu am hotărârea de divorț? Un consilier bancar mi-a spus că da . Ca trebuie sa dau o declarație ca sunt in divorț si ca fac creditul singura. Ce ma sfătuiți?
Buna seara. Fiind intr-un magazin de haine alaturi de un copil minor, o doamnă m-a agresat verbal si m-a atacat oarecum violent. Mi-a adresat jigniri si injurii alaturi de sotul ei. Am sunat la 112 a venit echipajul dar respectivii plecaseră. Cum trebuie sa procedez pt gestul lor?
Discuție Martori divort
Buna ziua! Cine are voie sa fie martorul soțului la divorț?
Răspuns la discuția Pensie alimentara minor
Adica daca divortul este depus cu 01 feb 2018 si se finalizeaza in 01 feb 2019 se plateste din urma?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
De la data introducerii actiunii care solicita aceasta pensie (probabil ca ati cerut pensia la momentul introducerii dosarului prin care solicitati divortul)
suma de plata se calculeaza tinand cont de prevederile art. 529 C.Civ.
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Buna ziua! De cand se plateste pensia alimentara pentru minor? De cand părintele platitor a parasit domiciliul sau de cand se hotaraste divortul? Si se calculează suma de plata.
Buna seara. Doresç sa stiu daca sunt obligată să părăsesc domiciliul conjugal in cazul in care am introdus actiunea de divort. Mentionez ca locuinta este a socrilor.