Bună seara!
În primul rând, este necesar ca imobilul să fie înscris în cartea funciară. Ulterior, puteți încheia la notar fie un contract de întreținere (dacă întreținerea este stipulată pe toată durata vieții mamei, este prezumată a fi donație deghizată), fie un contract de donație cu sarcina întreținerii. La donație ar exista avantajul faptului că, în cazul dvs., nu ați plăti impozit pe transferul dreptului de proprietate.
Pe de altă parte, în cazul decesului mamei, se poate pune problema reducțiunii liberalitatilor excesive, anume donația/donația deghizată, care încalcă rezerva succesorală a mostenitorilor rezervatari (soț supraviețuitor, descendenți, părinți).
Discutați cu un notar eventualele posibilități, avantaje și dezavantaje.
eugenia2008 a scris:
Bună seara! Mama mea dorește sa îmi facă acte pe un bun imobiliar cu obligatie de întreținere, deoarece mai am frați care nu sunt în relații bune cu ea. Ce proceduri sunt de urmat?
Cu o luna inainte de a implini copilul varsta de 2 ani.
Sotul indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CCC?
Buna ziua,
De la data introducerii actiunii care solicita aceasta pensie (probabil ca ati cerut pensia la momentul introducerii dosarului prin care solicitati divortul)
suma de plata se calculeaza tinand cont de prevederile art. 529 C.Civ.
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.