avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate mimi1960

Activitate mimi1960

Dar in cazul in care, Doamne fereste!, fratele va muri, sotia supravietuitoare, adica cumnata dvs. va avea dreptul la un sfert din casa si nici nu va mai da voie la nimeni sa foloseasca atata timp cat nu se termina partajul.
Multumesc pentru raspuns! Da, toate partile din proces au primit in aceeasi zi. Probabil ii va fi de ajutor prietenei mele care ma rugase sa aflu acest raspuns. Va multumesc!
multumesc! dar totusi vroiam un raspuns avizat, cu data ramanerii definitive a hotararii in cazul prezentat.
calcul termen
Am o mare rugaminte la dumneavoastra legata de faptul ca am o mare dilema cu calculul termenului cand a devenit o hotarare defintiva. In dovada de comunicare scrie ca astazi 5 iulie 2019 s-a afisat la usa. In horarare se spune ca devine definitiva la 30 de zile de la comunicare. Care este data exacta cand horararea devine definitiva ? O grefiera imi spune ca 5 a picat intr-o zi de vineri si ca nu se mai pune la calcul sambata si duminica si se incepe cu ziua de luni, adica 8 iulie. Totodata, pe dovada de comunicare, in care scrie clar ca "astazi 5 iulie 2019.....s-a afisat pe usa...." se afla apoi si stampila de 6 iulie cand acea dovada de comunicare a plecat catre judecatorie, iar grefiera considera ca acea zi este de comunicare .. Eu stiam ca numai atunci cand pica la final intr-o zi de sambata, duminica sau sarbatoare nationala se trece la urmatoarea zi lucratoare. Teoria este cat de cat simpla: prima zi si ultima nu se socotesc...., dar in cazul de fata cand devine definitiva hotararea? Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Am o intrebare pentru o cunostinta.
Este vorba de sotia supravietuitoare.
Sotul acesteia a decedat, ei nu au copii, in schimb el a avut doi copii cu fosta sotie. Dupa ce defunctul a divortat de mama copiilor, din vanzarea apartamentului unde au stat impreuna, acesta a cumparat un apartament, la vreo 3-4 ani s-a recasatorit cu sotia supravietuitoare si a cumparat cu aceasta (cunostinta mea) la tara un teren cu 2 case si au mai construit impreuna inca o casa, utilata (incalzire si apa calda) si mobilata. Ei au locuit la apartament o perioada, iar in ultimii ani au locuit la tara. Problema care se pune este daca acesti copii ai defunctului o pot da afara de la apartament, ea detine cheile de la apartament. Copii pot intra prin efractie in apartament daca sotia supravietuitoare nu le da cheile, are de ce sa se teama cunostinta mea? Acesti copii au notificat-o ca nu au unde sa locuiasca, ca au copii mici....Copii au la indemana vreo actiune de a o da afara, atata timp cat nu se termina partajul? Cu multumiri, astept cu nerabdare mesaje de la dumneavoastra!
Da. ati inteles bine. Multumesc!
Buna ziua!

Ca fiecare, pe acest site, am si eu o intrebare. Se dezbate in instanta partajul socrului meu, care a avut 5 copii. Doi dintre copii au decedat, iar eu sunt sotia unuia dintre acestia care a decedat si am doi copii. In momentul cand s-a deschis partajul in instanta, unul dintre copiii mei era minor (eu am fost parte in dosar ca tutore), care pana la finalul dosarului a devenit major. Mentionez ca dupa decesul sotului meu (unul dintre mostenitori) m-am recasatorit.
Intrebarea care se pune este daca am si eu dreptul, alaturi de copiii mei, la bunurile partajabile sau doar copiii?