avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Ca fiecare, pe acest site, am si eu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Ca fiecare, pe acest site, am si eu o intrebare. Se ...

Buna ziua!

Ca fiecare, pe acest site, am si eu o intrebare. Se dezbate in instanta partajul socrului meu, care a avut 5 copii. Doi dintre copii au decedat, iar eu sunt sotia unuia dintre acestia care a decedat si am doi copii. In momentul cand s-a deschis partajul in instanta, unul dintre copiii mei era minor (eu am fost parte in dosar ca tutore), care pana la finalul dosarului a devenit major. Mentionez ca dupa decesul sotului meu (unul dintre mostenitori) m-am recasatorit.
Intrebarea care se pune este daca am si eu dreptul, alaturi de copiii mei, la bunurile partajabile sau doar copiii?
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 00:29, 24 Iunie 2021
Buna seara,

Daca am înțeles bine, întrebarea este dacă îl puteți moșteni pe socrul dvs?

Dumneavoastră nu aveți vocație succesorală la moștenirea socrului dvs., nefiind rudă cu acesta, ci afin.

La succesiunea socrului pot veni soția dumnealui și copiii, respectiv nepoții, in situația în care copiii sunt decedați (ambii fiind rude din clasa I).

Faptul că dvs v-ați recăsătorit ar fi avut importanta daca am fi discutat despre succesiunea soțului dvs, in urma căreia sa fi dobândit un drept de abitație, care ar fi încetat în cazul în care v-ați fi recăsătorit.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Da. ati inteles bine. Multumesc!
Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)
As dori sa fiu lamurit cum se imparte mostenirea socrilor avand ... sava vasile sava vasile As dori sa fiu lamurit cum se imparte mostenirea socrilor avand in vedere ca singurii mostenitori suntem eu si cei doi copiii ai mei.Multumesc anticipat pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire mihaela david mihaela david Buna ziua.Parintii mei mi-au cumparat un apartament inainte de casatorie.Mentionez ca nu am copii,si parintii mei au decedat. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi ... (vezi toată discuția)