avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate sorina_m

Activitate sorina_m

Buna ziua.
Se poate dona cota parte a unui teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune?
Mentionez ca as dori ca beneficiarul donatiei (cota parte din teren/dreptul de proprietate) sa fie statul roman.
Ar fi foarte util daca ma puteti ajuta si cu legi, articole sau norme pe care ar trebui sa le cunosc inainte de a demara procedura.
Multumesc!
Exemplarul din contract primit dupa lungi incercari(a durat o luna sa il primesc) a fost modificat dupa ce l-am semnat(prima pagina inlocuita, cea fara semnatura, cu o alta cu o durata diferita). Nu am zis nimic pentru ca nu vreau sa intru in discutii cu cei din firma.
Eu intreb in general daca pe un post de operator exista acest drept de semnatura.
Da, imi aduc aminte ca am semnat mai multe acte, printre care si fisa postului. Dar nu era stipulat undeva ca as avea in atributie facturarea, era strict introducerea si validarea datelor. O copie nu mi s-a dat. Am devenit suspicioasa deoarece si contractul mi-a fost modificat fara ca eu sa stiu dupa ce a fost semnat(prima pagina fara semnatura a fost modificata si recapsata la contract). Mi-e putin teama ca voi avea parte de surprize neplacute si chiar daca voi cere fisa postului, va fi modificata doar sa-mi demonstreze ca exista facturarea trecuta la atributii. Conform COR vad ca nu e.
As putea avea probleme? Tinand cont ca ceea ce fac nu corespunde cu fisa postului? Pana la urma, dar cu semnatura pentru niste sume.
In contract nu scrie ca as avea ca atributie facturare. Este ceva vag. Mai exact: realizarea normei de munca si indeplinirea atributiilor din fisa postului, respectarea secretelor, fidelitate fata de angajator. Si pentru detalii legate de fisa postului face trimitere la codul COR.
O fisa a postului nu mi s-a dat. Am cautat ceva pe net dar nu am gasit.
Buna ziua.
Vin si eu cu o nelamurire/problema.
Lucrez de scurt timp la o firma pe postul de operator introducere prelucrare si validare date. Totul bine si frumos. Brusc de cateva zile ma ocup si de facturare. Se pare ca in curand voi avea si drept de semnatura si stampila. De curiozitate intreb: eu de pe un post de operator am aceste atributii? Sau mai bine zis, aceasta responsabilitate? Am gasit in codul COR si functia de facturist. Am incercat sa gasesc fisele postului pentru ambele ocupatii dar nu am reusit. Ma interesa cel mai mult ce mi se poate intampla mie in cazul unor probleme. Ma gandesc totusi ca de pe postul de operator nu ar trebui sa am drept de semnatura.

Va multumesc!
Am acel aviz. Asa ca urmeaza sa ma cert cu cei de la asociatie.
Va multumesc frumos.
Exista undeva in lege, ordonanta mentionat ceva? Pentru ca stiu ca daca ma voi duce la asociatie cu aceasta varianta, voi avea probleme si vor cere tot felul de dovezi. Daca ar fi fost mentionate undeva ca variante, as fi avut o foaie cu care sa demonstrez. Cu facturile de la aerul conditionat sau calorifere nu cred ca rezolv nimic.
Buna ziua!
Am o situatie din care nu stiu cum sa ies. Oricum as da nu imi va fi bine.
Situatia sta in felul urmator: Sunt debransata de la furnizorul termic, cu acte in regula, cu acordul vecinilor si asa mai departe de cativa ani buni. Dupa noua lege, sunt obligata sa platesc integral costul cu incalzirea in iarna ce urmeaza si tinand cont ca iarna trecuta a fost 6 milioane pentru vecini, nu pot decat sa imi imaginez ce se poate intampla. Centrala termica nu am si nu mi se pare o investitie care merita(sunt pensionara si nu imi permit sa cumpar in acest moment). De cand sunt debransata, folosesc un aparat de aer conditionat(fiind montat in balcon inchis, functioneaza si iarna) si calorifere electrice.
Dupa cum sustine asociatia de proprietari am 3 variante:
1)imi montez centrala si platesc 30% sau 50% din costurile cu caldura(dupa cum scrie in lege)
2)ma rebransez si platesc integral
3)nu ma reconectez, dar voi plati integral si asa!
In cazul variantei 1, se spunea asa: "in cazul in care aveti centrala sau alte surse de incalzire". Intrebarea mea este: se accepta aerul conditionat, caloriferele electrice ca fiind alte surse de incalzire?
Si vi se pare situatia normala? Mentionez ca sunt singura debransata total din scara si chiar bloc.
Daca cineva stie cum as putea iesi din aceasta situatie, va rog sa imi spuneti.
Va multumesc.
O zi frumoasa!
Răspuns la discuția e obligatorie rebransarea?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! :D
Locuiesc la bloc si sunt debransata de la sistemul de incalzire centrala. Nu am nici centrala termica proprie si nici posibilitatea financiara de a instala.
Daca nu ma rebransez,ce consecinte pot avea? Asociatia de proprietari ma ameninta ca voi plati caldura chiar daca nu beneficiez de incalzire centrala.