avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate mihai3587

Activitate mihai3587

Buna ziua.

Microintreprindere cu un singur salariat. Daca se renunta la salariat pe 15 iunie, de cand devine platitoare de impozit pe profit? De la 01 Aprilie (adica din trimestrul in care nu mai este indeplinita conditia) sau de la 01 Iulie (adica se ia in calcul si aceea exceptie de 30 de zile)?

Multumesc.
Buna ziua.

Am urmatoarea situatie: detin un SRL (1) care a intrat ca actionar in alta firma (2), procentual contribuind la capitalul social. La SRL 1 am inregistrat aportul in capitalul social al firmei 2 ca active imobilizate.

Firma 2 a mers pe pierdere si Impreuna cu ceilalti asociati am luat decizia sa o lichidam voluntar. Capitalul social a acoperit datoriile, iar firma 2 a fost radiata.

Dilema mea: contributia la cap. social de la firma 2 o inregistrez in contabilitatea firmei 1 ca pierdere? Pe baza certificatului de radiere?

Multumesc.
Revin la postarea initiala: nicio parere / sugestie?

Multumesc.
Buna ziua. Am o situatie legata de taxa judiciara de timbru:

Am formulat o contestatie la executare; la primul termen s-a dispus cererea dosarului executional iar mie instanta mi-a cerut ca pana la urmatorul termen a achit taxa de timbru, calculata pe baza documentelor depuse de mine.

Cu 3 zile inainte de termenul 2 executorul a depus dosarul, l-am citit pe diagonala (vina mea) si am considerat ca potrivit actelor de la dosar nu prea am sanse de castig. Nu am mai achitat taxa si nu m-am prezentat la termen, crezand ca se va inchide.

Dar la termenul 2 instanta a considerat ca intimata nu a fost citata la adresa corecta si a dat un nou termen 3 pentru citare, deci nu a inchis dosarul ca netimbrat cum credeam eu ca va face.

Acum sunt in urmatoarea situatie: citind cu atentie dosarul executional am identificat elemente care mi-ar da dreptate in cotestatie. DAR nu am platit taxa pentru termenul 2 cum a dispus instanta.

Intrebarea este: daca platesc si depun taxa pentru termenul 3, instanta mi-o ia in considerare? Sau respinge ca netimbrat la termen?

Multumesc anticipat.
Buna ziua.

SRL cu asociat unic si datorii la buget. Vreau sa preiau aceasta firma cu tot cu datorii, urmand sa le achit in 2-4 luni.

Pana acum ceva vreme stiu ca se cesionau partile sociale in 2 pasi (majorare capital si apoi cesiune) pentru a se evita pierderea de timp cu eventuale opozitii. Recent am inteles ca nu mai sunt necesari cei 2 pasi, ci se poate face preluarea direct.

ANAF-ul va face opozitie la preluare? Ma pot astepta la vreun control imediat dupa preluare? Vedeti alte probleme?

Nu este nimic incorect sau nelegal; vreau doar sa stiu la ce sa ma astept sau daca am alta varianta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sugestii,