avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua. Am o situatie legata de taxa judiciara de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua. Am o situatie legata de taxa judiciara de timbru: ...

Buna ziua. Am o situatie legata de taxa judiciara de timbru:

Am formulat o contestatie la executare; la primul termen s-a dispus cererea dosarului executional iar mie instanta mi-a cerut ca pana la urmatorul termen a achit taxa de timbru, calculata pe baza documentelor depuse de mine.

Cu 3 zile inainte de termenul 2 executorul a depus dosarul, l-am citit pe diagonala (vina mea) si am considerat ca potrivit actelor de la dosar nu prea am sanse de castig. Nu am mai achitat taxa si nu m-am prezentat la termen, crezand ca se va inchide.

Dar la termenul 2 instanta a considerat ca intimata nu a fost citata la adresa corecta si a dat un nou termen 3 pentru citare, deci nu a inchis dosarul ca netimbrat cum credeam eu ca va face.

Acum sunt in urmatoarea situatie: citind cu atentie dosarul executional am identificat elemente care mi-ar da dreptate in cotestatie. DAR nu am platit taxa pentru termenul 2 cum a dispus instanta.

Intrebarea este: daca platesc si depun taxa pentru termenul 3, instanta mi-o ia in considerare? Sau respinge ca netimbrat la termen?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2022
mihai3587, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai3587 , utilizator 09:52, 25 Martie 2022
Revin la postarea initiala: nicio parere / sugestie?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru iuliana neata iuliana neata Buna ziua. In data de 26iunie a.c. am primit o citatie in urma careia sunt chemata in instanta ,in calitate de contestator(contestatie la executare) in proces ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere divort in instanta de catre reclamant candrescu candrescu Buna ziua! Sotul a depus cerere de divort in instanta impotriva mea dar intre timp s-a razgandit si vrea sa stie daca poate anula respectiva cerere si sa faca ... (vezi toată discuția)
Anulare taxa de timbru flori9 flori9 Daca taxa de timbru a intampinarii cu caracter reconventional nu a fost platita si aceasta a fost anulata, se mai poate indrepta cumva situatia? Findca pierdem ... (vezi toată discuția)